Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Margaret's Hope - Zwarte Thee
  • Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Margaret's Hope - Zwarte Thee
  • Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Margaret's Hope - Zwarte Thee

Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Margaret's Hope

€ 6,25
Inclusief belasting

Deze Darjeeling, met een bloemrijke, zachte smaak, komt uit de beste 2nd Flush periode van de Margaret's Hope Tea Estate. Deze estate ligt in de noordelijke vallei van Kurseong in Darjeling op een hoogte tussen 100 en 1800 meter. Vanwege de hoge ligging en de daardoor koelere temperaturen, worden de theeën later in het jaar geproduceerd dan andere theetuinen in de Darjeeling regio's.

Hoeveelheid
Aantal

De provincie Darjeeling ligt in het noordoosten van India. Met een oppervlakte van 19.800 hectare wordt er jaarlijks 9,8 miljoen kilo thee geproduceerd op de plantages.

De thee groeit, in een gematigd klimaat, op glooiende hellingen die tussen de 600 en 2000 meter boven zeeniveau liggen. Jaarlijks valt er tussen de 3000 en 3300 milimeter regen.

Deze thee heeft de kwalificatie FTGFOP1: Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe grade #1. Dit betekent dat voor deze thee de beste theeblaadjes zijn gebruikt. Hetgeen je zeker proeft bij deze Darjeeling!

De second flush van Margaret's Hope wordt altijd in juni geplukt. Deze theeën worden gekenmerkt met veel body en een muscatel smaak.

Darjeeling SF MH 50
5 Items

Datasheet

Land van herkomst thee
India
Ingrediënten
Zwarte thee
Hoeveelheid thee per kop
1 - 2 theelepels
Indicatie zettijd
2 - 3 minuten
Temperatuur water
90 ºC - 100 ºC
Biologisch geteeld?
Nee
Smaakpalet
Muscatel
Kleur infusie
Koper
Cafeïne?
Ja
Tijd van de dag
's middags / 's avonds

Vaak samen gekocht met