Previous
Next

Papieren Theefilters - 1 kop

€ 2,89
Inclusief belasting

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Omschrijving

Ben je op zoek naar een gemakkelijke en effectieve manier om losse thee te bereiden? Onze papieren theefilters zijn precies wat je nodig hebt. Deze handige, chloorvrije filters zijn ontworpen om het bereiden van je favoriete losse thee zo eenvoudig mogelijk te maken. In een tijd waarin je steeds meer aandacht besteedt aan kwaliteit en duurzaamheid, zijn deze filters een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren theedrinkers.

Losse thee biedt een wereld van smaken en aroma's die verder gaan dan wat je in een standaard theezakje kunt vinden. Het bereiden van losse thee kan echter soms wat omslachtig zijn. Onze papieren theefilters maken dit proces een stuk eenvoudiger. Je kunt nu genieten van een perfect gezette kop thee zonder gedoe en zonder concessies te doen aan de kwaliteit van je thee-ervaring.

Deel op

Voordelen van papieren theefilters

De papieren theefilters zijn uiterst eenvoudig in gebruik. Je hoeft slechts de gewenste hoeveelheid losse thee in het filter te scheppen, het filter te sluiten en het vervolgens in uw kop of theepot te plaatsen. Dankzij het stevige materiaal van de filters zijn ze zelfs zonder filterhouder te gebruiken. Ze bieden een uitstekende doorstroming van water, waardoor de smaak en aroma's van de thee optimaal tot hun recht komen.

Het gebruik van deze wegwerpfilters heeft verschillende voordelen. Allereerst zorgen ze voor een opgeruimd en schoon theeproces, doordat de losse thee netjes binnen het filter blijft. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over rondslingerende theebladeren. Bovendien zijn deze filters chloorvrij en milieuvriendelijk, waardoor je zowel je gezondheid als het milieu in acht neemt. Tot slot zijn de filters na gebruik eenvoudig weg te gooien, wat je tijd en moeite bespaart bij het schoonmaken.

Instructies voor het gebruik van papieren theefilters

Het gebruik van papieren theefilters is een eenvoudige en efficiënte manier om losse thee te bereiden.

Hier volgt een stapsgewijze uitleg over hoe je de filters kunt gebruiken voor het zetten van losse thee:

 1. Kies je favoriete losse thee
  Selecteer de losse thee die je wilt bereiden. Houd rekening met de aanbevolen hoeveelheid thee per kopje, die meestal varieert tussen 2 en 4 gram, afhankelijk van de theesoort.
 2. Vul het papieren theefilter
  Open het papieren theefilter en schep de juiste hoeveelheid losse thee erin. Zorg ervoor dat je het filter niet te vol doet, zodat de theebladeren voldoende ruimte hebben om te ontvouwen en hun smaak en aroma's af te geven.
 3. Sluit het theefilter
  Vouw de bovenkant van het papieren theefilter dicht of sluit het met een touwtje of paperclip. Hierdoor blijven de theebladeren netjes binnen het filter en voorkom je dat ze in je kopje terechtkomen.
 4. Plaats het filter in je kopje of theepot
  Leg het gevulde papieren theefilter in je kopje of theepot. Dankzij het stevige materiaal van de filters zijn ze zelfs zonder filterhouder te gebruiken.
 5. Schenk het hete water over het theefilter
  Schenk het water, dat de juiste temperatuur heeft voor de gekozen theesoort, over het papieren theefilter. Het water stroomt door het filter en neemt de smaak en aroma's van de theebladeren op.
 6. Laat de thee trekken
  Laat de thee de aanbevolen tijd trekken. De trektijd verschilt per theesoort. Haal na de trektijd het papieren theefilter uit je kopje of theepot.
 7. Geniet van je perfect gezette kopje losse thee
  Je kopje losse thee is nu klaar om van te genieten. De papieren theefilters zorgen voor een uitstekende doorstroming van water, waardoor de smaak en aroma's van de thee optimaal tot hun recht komen.

Door het gebruik van papieren theefilters wordt het bereiden van losse thee een fluitje van een cent. Je kunt genieten van de rijke smaken en aroma's zonder gedoe met thee-eieren of metalen zeefjes. Bovendien zijn de filters chloorvrij en milieuvriendelijk, wat bijdraagt aan een verantwoorde en gezonde levensstijl.

Heb je een vraag over papieren theefilters?

Bij het gebruik van papieren theefilters kunnen er enkele vragen ontstaan. Hiernaast behandelen we de meest voorkomende vragen en geven we duidelijke antwoorden, zodat je vol vertrouwen kunt genieten van je kopje losse thee met behulp van onze papieren theefilters.

In één filter kun je voldoende losse thee doen voor een kopje of een kleine theepot. Het is belangrijk om niet te veel thee in het filter te scheppen, zodat de theebladeren voldoende ruimte hebben om te ontvouwen en hun smaak en aroma's af te geven.

Ja, onze papieren theefilters zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Je kunt ze dus met een gerust hart weggooien na gebruik, wetende dat je bijdraagt aan een beter milieu.

De papieren theefilters zijn geschikt voor vrijwel alle soorten losse thee. Ze zorgen voor een uitstekende doorstroming van water, waardoor de smaak en aroma's van zowel groene, zwarte, witte, oolong als kruidenthee optimaal tot hun recht komen.

Na het bereiden van je kopje thee kun je het gebruikte papieren theefilter eenvoudig weggooien bij het gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval) of bij het compost, aangezien de filters biologisch afbreekbaar zijn. Op deze manier draag je bij aan een verantwoord en milieuvriendelijk gebruik van theefilters.

Het is mogelijk om meerdere kopjes thee te zetten met één papieren theefilter, maar voor de beste smaak en aroma's raden we aan het filter niet meer dan drie keer te gebruiken.

Hoewel je in theorie een papieren theefilter zou kunnen hergebruiken, raden we dit af. Het laten drogen van een gebruikt theefilter kan namelijk leiden tot bacterie- en schimmelvorming, wat een negatief effect kan hebben op zowel de smaak van je thee als je gezondheid.

Om te genieten van de beste kwaliteit thee en om hygiënische redenen is het aan te bevelen om na een theesessie het papieren theefilter weg te gooien en een nieuw filter te gebruiken voor het volgende theesessie.

Categorie Thee-accessoires Merk Het Kleinste Huis EAN13 4801288676552 Op voorraad 21 Items Productnummer Theefilters - kop
Aantal 100
Afmetingen 60 x 130 mm
Materiaal Wit papier, geen chloor gebruikt
0/5
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Verzendkosten binnen Nederland

Voor verzending binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €45€5,95
€45 en meerGRATIS

Verzendkosten naar Noord-Amerika, Australië en Japan

Voor verzending naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€29,30
€100,00 en meer€17,20

Verzendkosten binnen Europa

Voor verzending naar België, Duitsland en Frankrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€9,75
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Oostenrijk en Denemarken gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€12,50
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Finland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€18,75
€100,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€14,50 (excl. BTW)
€100,00 en meerGRATIS

Kies, klik, geniet: Bestel dit product vandaag nog!

Papieren Theefilters - 1 kop

€ 2,89
Inclusief belasting

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Trustmark webshop

Misschien vind je deze producten ook leuk?