Previous
Next

Rauwe Pu-Erh (Sheng Cha) - Biologisch

€ 9,13
Inclusief belasting
Gewicht
Ingrediënten:
Pu-erh

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Omschrijving

Pu Erh, ook wel bekend als 'gefermenteerde thee', is een schat uit het verre Oosten die de tand des tijds heeft doorstaan. Al meer dan duizend jaar wordt deze thee gekoesterd om zijn aardse aroma, rijke smaakprofiel en gezonde eigenschappen. De Rauwe Pu Erh, in het bijzonder, is een juweel in de wereld van thee, bekend om zijn frisse, bloemige noten en verkwikkende karakter.

Deel op

Rauwe Pu Erh thee, mild, betoverend en boordevol gezondheidsvoordelen - Het Kleinste Huis Amsterdam

Verwen je zintuigen met onze Rauwe Pu Erh thee. Mild, betoverend en boordevol gezondheidsvoordelen. Geniet van de puurheid van de natuur in elke slok. Bestel nu bij Het Kleinste Huis in Amsterdam.

Wat is Rauwe Pu Erh?

De naam "rauwe Pu Erh" verwijst naar de specifieke verwerking van de theebladeren die wordt gebruikt om deze unieke theevariant te produceren. Het woord "rauw" in de naam heeft betrekking op het feit dat de bladeren tijdens de productie niet volledig gefermenteerd zijn, in tegenstelling tot de "gekookte" of "shou" Pu Erh thee, die een vollediger fermentatieproces ondergaat. 

Het proces van het maken van Rauwe Pu Erh thee omvat de volgende stappen: 

Plukken van de bladeren: De eerste stap is het plukken van jonge theebladeren, meestal van een theevariëteit genaamd Camellia sinensis var. assamica, die vaak wordt aangetroffen in de regio Yunnan, China. 

Verwelken: De geplukte bladeren worden kort blootgesteld aan de lucht om ze te laten verwelken. Dit helpt bij het verminderen van vocht in de bladeren en maakt ze kneedbaar voor verdere verwerking. 

Rollen en drogen: De bladeren worden zorgvuldig gerold om hun celstructuren te breken en de oxidatie te bevorderen. Vervolgens worden ze gedroogd om het oxidatieproces te stoppen.

Fermentatie: In tegenstelling tot de "shou" Pu Erh thee, die een versnelde fermentatie ondergaat, wordt Rauwe Pu Erh thee slechts licht gefermenteerd tijdens een natuurlijk rijpingsproces dat vele jaren kan duren. Tijdens deze langzame fermentatie ondergaan de bladeren een geleidelijke verandering in smaak, aroma en chemische samenstelling. 

Rijping: Na de initiële verwerking wordt Rauwe Pu Erh thee vaak opgeslagen in vochtige omstandigheden om te rijpen. Dit rijpingsproces kan tientallen jaren duren en draagt bij aan de complexiteit en diepte van de smaak van de thee. 

De naam "rauw" verwijst naar het feit dat de theebladeren tijdens dit proces niet volledig worden gefermenteerd, zoals bij zwarte thee, maar eerder een langzame en natuurlijke fermentatie ondergaan. Dit resulteert in een thee met een karakteristiek aards aroma, een lichte bitterheid en een rijke smaakprofiel. 

De naam "Pu Erh" verwijst naar de regio in China, Yunnan, waar deze thee traditioneel wordt geproduceerd en vandaan komt.

Hoe smaakt Rauwe Pu Erh?

Rijke Aardse Tonen: De meest opvallende smaakkenmerken van Rauwe Pu Erh thee zijn de diepe en aardse tonen die de drank domineren. De smaak is vaak vergeleken met de geur van vochtige aarde, herfstbladeren of bosgrond na een regenbui. Deze aardse kwaliteit is een van de kenmerken die Rauwe Pu Erh uniek maken.

Subtiele Bitterheid: Rauwe Pu Erh heeft over het algemeen een milde tot matige bitterheid, die een aangename balans biedt voor de aardse smaak. De bitterheid is meestal niet overweldigend en wordt vaak als verfijnd beschouwd. 

Zoete Ondertonen: Onder de aardse en bittere tonen worden vaak subtiele zoete ondertonen waargenomen. Deze zoetheid kan variëren, maar wordt vaak omschreven als honingachtig, bloemig of fruitig. Het is deze zoetheid die het smaakprofiel van Rauwe Pu Erh in evenwicht houdt en het een verrassend rijke en complexe smaak geeft.

Verfrissend en Verkwikkend: Ondanks zijn diepe en complexe smaakprofiel wordt Rauwe Pu Erh vaak als verfrissend en verkwikkend ervaren. Het heeft een levendige en opwekkende kwaliteit die het tot een geweldige keuze maakt voor ochtendconsumptie. 

De smaak van Rauwe Pu Erh thee kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de herkomst, de oogsttijd en de rijpingsduur. Het smaakprofiel kan ook veranderen naarmate de thee ouder wordt, waardoor Rauwe Pu Erh een boeiende en evoluerende thee is voor liefhebbers van subtiele nuances en complexiteit in hun drankje. 

Hoe zet je Rauwe Pu Erh het beste?

 1. Voorbereiding van het water: Breng vers water aan de kook en laat het water afkoelen tot ongeveer 85-90°C (185-194°F). Het gebruik van water op deze temperatuur is cruciaal om te voorkomen dat de thee te bitter wordt. 
 2. Verwarm de theepot of het kopje: Giet een kleine hoeveelheid van het hete water in de theepot of het kopje en laat het een paar seconden staan. Giet het water uit. Dit helpt de theepot of het kopje voorverwarmen, wat de temperatuur van de thee behoudt. 
 3. Dosering van theeblaadjes: Meet ongeveer 1-2 theelepels Rauwe Pu Erh theeblaadjes per kopje af, afhankelijk van je persoonlijke smaakvoorkeur en de grootte van je kopje. Als je van een sterker brouwsel houdt, kun je meer theeblaadjes toevoegen. 
 4. Eerste infusie: Plaats de theeblaadjes in de theepot of het kopje. Giet het hete water over de theeblaadjes, zorg ervoor dat alle bladeren gelijkmatig worden bevochtigd. Plaats een deksel op de theepot of bedek het kopje met een deksel of een schotel. Laat de thee trekken voor ongeveer 2-3 minuten voor een lichtere smaak of 3-5 minuten voor een sterkere smaak. Het is belangrijk om de tijd niet te overschrijden om een bittere smaak te voorkomen.  
 5. Gieten en genieten: Giet de Rauwe Pu Erh thee in je kopje en geniet van de rijke aroma's en smaken. Het kan interessant zijn om te observeren hoe de smaak evolueert bij elke infusie. 
 6. Opnieuw infuseren: Rauwe Pu Erh theeblaadjes kunnen meerdere keren worden geïnfuseerd. Giet gewoon opnieuw kokend water over dezelfde theeblaadjes en volg dezelfde trektijdrichtlijnen als de eerste infusie. Elk brouwsel zal subtiele variaties in smaak en karakter onthullen. 

Houd er rekening mee dat de trekmethoden kunnen variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke Rauwe Pu Erh thee die je hebt. Experimenteer met de dosering, watertemperatuur en infusietijden om de perfecte kop thee te vinden die aan jouw smaak voldoet. Het verkennen van de nuances van Rauwe Pu Erh thee is een heerlijke reis voor theeliefhebbers.

Wanneer drink je Rauwe Pu Erh?

Rauwe Pu Erh thee is een veelzijdige thee die op verschillende momenten van de dag gedronken kan worden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele momenten en situaties waarop mensen vaak genieten van Rauwe Pu Erh: 

In de ochtend: Veel mensen beginnen hun dag met een kopje Rauwe Pu Erh thee vanwege de opwekkende en verfrissende eigenschappen. Het kan een geweldig alternatief zijn voor koffie en je helpen wakker te worden en je energiek te voelen. 

Tijdens de maaltijd: Rauwe Pu Erh thee kan worden genoten tijdens de maaltijd, vooral bij vettig of zwaar voedsel. De thee staat bekend om zijn vermogen om de spijsvertering te ondersteunen en kan helpen bij het verwerken van zwaardere maaltijden. 

Na de maaltijd: Een kopje Rauwe Pu Erh thee na het eten kan helpen bij de vertering en het verminderen van een opgeblazen gevoel. Het biedt ook een aangenaam moment van ontspanning na het diner. 

Tijdens ontspanningstijd: Rauwe Pu Erh wordt vaak gedronken tijdens momenten van ontspanning, zoals lezen, mediteren of reflecteren. De thee heeft een kalmerend effect op de geest en helpt stress te verminderen. 

Als tussendoortje: Sommige mensen genieten gewoon van een kopje Rauwe Pu Erh thee als een smakelijk en gezond tussendoortje gedurende de dag. Het kan helpen om honger te onderdrukken en zoete verlangens te verminderen. Voor gewichtsbeheersing: 

Mensen die bezig zijn met gewichtsbeheersing kunnen Rauwe Pu Erh thee opnemen in hun dieet vanwege de vetverbrandende eigenschappen. Het wordt vaak gedronken voor of na lichte lichaamsbeweging. 

Is Rauwe Pu Erh gezond?

Rauwe Pu Erh thee staat bekend om zijn antioxidanten, polyfenolen en probiotische eigenschappen. Het kan helpen bij de spijsvertering, het verminderen van cholesterol en het bevorderen van een gezonde darmflora. Een ware traktatie voor lichaam en geest.

Rijke Antioxidanten: Rauwe Pu Erh thee is een schatkist van antioxidanten, waaronder catechinen en polyfenolen, die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Deze krachtige antioxidanten kunnen bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces en het verminderen van celbeschadiging. 

Gezond Hart: Regelmatige consumptie van Rauwe Pu Erh thee wordt geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten. Het kan helpen bij het verlagen van het slechte cholesterolgehalte (LDL-cholesterol) en het verbeteren van de gezondheid van het cardiovasculaire systeem. 

Gewichtsbeheersing: Deze thee kan ondersteunend zijn voor gewichtsbeheersing, omdat het de vetstofwisseling kan stimuleren en de opname van vet uit voeding kan verminderen. Het helpt het lichaam bij het afbreken van opgehoopt vet, wat kan bijdragen aan een gezond gewicht. 

Gezonde Spijsvertering: Rauwe Pu Erh staat bekend om zijn probiotische eigenschappen, die de groei van gunstige darmbacteriën bevorderen. Dit kan de spijsvertering verbeteren, een gezonde darmflora ondersteunen en ongemakken zoals een opgeblazen gevoel verminderen. 

Stressvermindering: Het genieten van een kop Rauwe Pu Erh thee kan een kalmerend effect hebben op de geest en het lichaam. De thee bevat L-theanine, een aminozuur dat ontspanning bevordert en stress verlicht. 

Immuunsysteemversterking: Dankzij zijn rijke concentratie aan antioxidanten kan Rauwe Pu Erh thee het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen ziekten verbeteren. Het kan helpen bij het afweren van verkoudheden en infecties. 

Vertering van Vette Voeding: Deze thee staat erom bekend de vertering van vette voeding te ondersteunen, wat kan helpen bij het verminderen van ongemak na een zware maaltijd. Het kan ook bijdragen aan een gevoel van lichtheid na het eten. 

Ontgifting: Rauwe Pu Erh wordt vaak beschouwd als een natuurlijke ontgifter. Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam en de algehele gezondheid bevorderen. 

Deze gezondheidsvoordelen maken Rauwe Pu Erh thee niet alleen tot een genot voor de smaakpapillen, maar ook tot een waardevolle toevoeging aan een gezonde levensstijl. Ervaar de harmonie tussen lichaam en geest terwijl je geniet van een kopje van deze verfijnde thee van Het Kleinste Huis in Amsterdam.

Veelgestelde vragen over Rauwe Pu Erh

Heb je een vraag over het gebruik van Rauwe Pu Erh? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord.

Zie hiervoor de uitgebreide zetinstruktie in dit artikel.

Onze Rauwe Pu Erh thee is afkomstig uit de weelderige theevelden van China, waar het klimaat en de bodem het ideale terroir creëren voor deze uitzonderlijke thee.

Is Rauwe Pu Erh thee gezond? Ja, Rauwe Pu Erh staat bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder het bevorderen van de spijsvertering en het verminderen van stress. Lees veel meer hierover in dit artikel.

Rauwe Pu Erh thee blijft ongeveer 1 jaar goed als het op een koele en droge plaats wordt bewaard, weg van direct zonlicht.

Zorg ervoor dat de thee goed is afgesloten om de versheid te behouden.

Zeker, je kunt experimenteren met mengen om je eigen unieke theeblend te creëren. Rauwe Pu Erh harmonieert goed met groene theeën en bloemen.

Heb je meer vragen over onze Rauwe Pu Erh?

Mocht je vraag over Rauwe Pu Erh niet beantwoord zijn hierboven? Stuur dan een e-mail met je vraag naar info@hetkleinstehuis.nl.

We zullen zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag.

Niels' Tip

Voor een unieke ervaring met Rauwe Pu Erh thee, probeer het eens te combineren met een donkere chocolade of een gerecht met paddenstoelen. De aardse tonen van de thee complementeren de bitterheid van de chocolade en de umami van de paddenstoelen, wat zorgt voor een rijke, gelaagde smaaksensatie. Dit kan een heerlijk ontspannen avondritueel creëren of een speciaal moment toevoegen aan je culinaire avonturen.Niels, de eigenaar van Theewinkel Het Kleinste Huis, glimlacht terwijl hij een pakje thee vasthoudt

Categorie Pu-Erh Merk Het Kleinste Huis EAN13 4801288678280 Op voorraad 5 Items Productnummer 501-50
Gluten Glutenvrij
Lactose Lactosevrij
Noten Notenvrij
Land van herkomst China, provincie Yunnan
Ingrediënten Pu-erh
Hoeveelheid thee per kop 1 - 2 theelepels
Indicatie zettijd 2 - 3 minuten
Temperatuur water 80 ºC - 90 ºC
Biologisch geteeld? Nee
Smaakpalet Espresso, Pruimen, Bos, Paddenstoelen
Kleur infusie Donker rood
Cafeïne? Ja
Tijd van de dag 's middags / 's avonds
0/5
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Verzendkosten binnen Nederland

Voor verzending binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €45€5,95
€45 en meerGRATIS

Verzendkosten naar Noord-Amerika, Australië en Japan

Voor verzending naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€29,30
€100,00 en meer€17,20

Verzendkosten binnen Europa

Voor verzending naar België, Duitsland en Frankrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€9,75
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Oostenrijk en Denemarken gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€12,50
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Finland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€18,75
€100,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€14,50 (excl. BTW)
€100,00 en meerGRATIS

Kies, klik, geniet: Bestel dit product vandaag nog!

Rauwe Pu-Erh (Sheng Cha) - Biologisch

€ 9,13
Inclusief belasting
Gewicht

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Trustmark webshop

Misschien vind je deze producten ook leuk?

Recent Bekeken producten