Previous
Next

Milky Oolong

€ 12,16
Inclusief belasting
Gewicht
Ingrediënten:
Oolong, Aroma (lactose)

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Omschrijving

Milky Oolong is een bijzondere thee die zich onderscheidt door zijn zachte, romige smaak en subtiele aroma. Deze verfijnde thee biedt een aangename ervaring voor zowel kenners als liefhebbers die op zoek zijn naar iets nieuws. Met een uniek smaakprofiel en een uitnodigende geur is Milky Oolong een uitstekende keuze voor momenten waarop je even wilt ontspannen en genieten van een kwalitatieve thee.

Als een theedrinker met een verlangen naar kwaliteit en variatie, zal Milky Oolong je verwachtingen overtreffen. Deze thee is uitermate geschikt voor een rustig moment, waarbij je je kunt verdiepen in de verschillende smaaktonen die deze speciale oolong te bieden heeft. Probeer Milky Oolong zelf en ontdek de voordelen van deze bijzondere thee in termen van smaak, aroma en ontspanning.

Deel op

Ontdek de Verfijning van Milky Oolong: Een Romige Thee Ervaring

Productkenmerken:

 • Romigheid: Een unieke, zachte en fluweelachtige textuur.
 • Zoetheid en mildheid: Lichtzoete ondertoon met een melkachtige smaak.
 • Notige en honingachtige nuances: Verrijkt de complexiteit.
 • Bloemige noten: Zorgen voor frisheid en diepte.
 • Fruitige accenten: Voegen een laag van verfijning toe.

Gebruiksadvies:

 • Waterkwaliteit: Gebruik vers, gefilterd water.
 • Watertemperatuur: 80-90°C.
 • Hoeveelheid: Ongeveer 2 gram per kop.
 • Zettijd: 3-4 minuten, aanpassen voor sterkere of mildere smaak.
 • Geniet meerdere keren van de thee door herinfusie.

Bestelinformatie:

Voeg deze heerlijke Milky Oolong toe aan je theeassortiment voor een verfijnde theepauze. Bestel nu en duik in een wereld van romige zachtheid en smaakvariatie.

Volledige beschrijving - Milky Oolong

Hoe smaakt Milky Oolong?

Milky Oolong is een fascinerende thee met een rijk en gevarieerd smaakprofiel. Om een beter begrip te krijgen van de unieke kenmerken van deze thee, zullen we de verschillende smaaktonen en smaakprofielen apart bespreken.

 1. Romigheid:
  Een van de meest opvallende kenmerken van Milky Oolong is de lichte, romige smaak. Deze romigheid zorgt voor een zacht en fluweelachtig mondgevoel, waardoor de thee een aangename en luxueuze ervaring biedt.
 2. Zoetheid en mildheid:
  Milky Oolong heeft een lichtzoete ondertoon die perfect samengaat met de romige textuur. De zoete en milde melkachtige noten geven de thee een onderscheidende smaak die zowel uitnodigend als verrukkelijk is.
 3. Notige en honingachtige nuances:
  Deze bijzondere Oolong thee wordt gekenmerkt door fijne, notige en honingachtige nuances die zich in het hart van de smaakbeleving bevinden. Deze subtiele tonen dragen bij aan de complexiteit en rijkdom van de thee.
 4. Bloemige noten:
  Naast de romigheid, zoetheid en notige en honingachtige tonen, zijn er ook subtiele bloemige noten in Milky Oolong te ontdekken, zoals rozen. Deze bloemige tonen zorgen voor een lichte frisheid, waardoor de thee een extra dimensie krijgt en een interessant contrast biedt met de andere smaakelementen.
 5. Fruitige accenten:
  Tot slot bevat Milky Oolong ook enkele fruitige accenten die bijdragen aan het rijke smaakprofiel. Denk aan aardbei,  rood fruit en lychee. Deze fruitige tonen zijn delicaat en voegen een extra laag van complexiteit toe aan de algehele smaakbeleving.

Samengevat is Milky Oolong een complexe en verfijnde thee met een uniek smaakprofiel dat bestaat uit lichte romigheid, zoete en milde melkachtige noten, fijne notige en honingachtige nuances, subtiele bloemige tonen en delicate fruitige accenten. Deze combinatie zorgt voor een harmonieuze en intrigerende smaakervaring die je zintuigen zal prikkelen en je smaakpapillen zal verwennen.

Hoe sterk is Milky Oolong?

Milky Oolong is een medium sterke thee. Als je van een lichtere smaak houdt, zet de thee dan korter. Als je de thee te lang laat trekken, kan de smaak intenser worden en mogelijk bitterder. De optimale zettijd is daarom belangrijk om de perfecte balans te vinden tussen de romige, zoete en bloemige smaken.

Hoe zet je Milky Oolong?

Om optimaal te kunnen genieten van Milky Oolong is het belangrijk om te weten hoe je deze thee het beste kunt zetten. Hieronder volgen enkele zetinstructies en tips om het perfecte kopje Milky Oolong te bereiden.

Waterkwaliteit:

Het gebruik van vers, gefilterd water is cruciaal voor het zetten van een goede kop thee. Vermijd het gebruik van kraanwater, aangezien dit invloed kan hebben op de smaak van de thee door de aanwezigheid van mineralen en chloor.

Watertemperatuur:

De ideale watertemperatuur voor het zetten van Milky Oolong is tussen de 80-90°C. Het is belangrijk om het water niet te heet te laten worden, aangezien dit de delicate smaken van de thee kan verstoren.

Theebladeren:

Gebruik ongeveer 2 gram theebladeren per kopje van 200 ml. Je kunt de hoeveelheid theebladeren aanpassen naar smaak, afhankelijk van of je een lichtere of sterkere infusie wilt.

Tijd:

Laat de Milky Oolong thee 3-4 minuten trekken. Als je de thee langer laat trekken, kan dit leiden tot een bittere smaak. Om de thee naar eigen smaak aan te passen, kun je de trektijd variëren tussen 2-5 minuten.

Herhaaldelijk infuseren:

Milky Oolong is een thee die meerdere keren geïnfuseerd kan worden. Je kunt de theebladeren 2-3 keer opnieuw gebruiken, afhankelijk van je smaakvoorkeur. Houd er rekening mee dat de smaak bij elke infusie kan veranderen, waardoor je verschillende smaaktonen kunt ontdekken.

Opschenken:

Schenk de thee na het trekken uit in een voorverwarmd theekopje om te voorkomen dat de thee te snel afkoelt. Neem de tijd om te genieten van het aroma en de smaak van de thee.

Door deze zetinstructies en tips te volgen, zul je in staat zijn om het perfecte kopje Milky Oolong te bereiden en optimaal te genieten van de complexe en verfijnde smaken die deze bijzondere thee te bieden heeft.

Milky Oolong

Ontstaansgeschiedenis:

Milky Oolong, ook wel bekend als Jin Xuan of Nai Xiang, is een relatief recente toevoeging aan de wereld van Oolong-thee. Deze unieke thee is ontstaan in Taiwan in de jaren '80 van de vorige eeuw, waar het werd ontwikkeld door de Tea Research and Extension Station. De thee dankt zijn naam aan het bijzondere, romige en melkachtige aroma en smaak, dat het onderscheidt van andere Oolong-theeën.

Productieproces:

Milky Oolong wordt geproduceerd door een zorgvuldig en specifiek productieproces. De theebladeren worden geplukt en vervolgens gedeeltelijk geoxideerd, wat typerend is voor Oolong-thee. Tijdens het productieproces worden de bladeren onderworpen aan een speciale behandeling die bestaat uit het stomen van de bladeren boven melk, waardoor ze hun kenmerkende romige en melkachtige aroma en smaak krijgen. Na het stomen worden de bladeren gerold en gedroogd om het eindproduct te verkrijgen.

Gezondheidsvoordelen:

Milky Oolong biedt niet alleen een heerlijke smaakervaring, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Antioxidanten: Net als andere soorten thee bevat Milky Oolong een groot aantal antioxidanten, zoals catechines en theaflavines, die kunnen bijdragen aan de bestrijding van vrije radicalen en het voorkomen van celbeschadiging.
 2. Gewichtsbeheersing: Oolong-thee staat bekend om zijn vermogen om het metabolisme te stimuleren en de vetverbranding te bevorderen, waardoor het kan bijdragen aan gewichtsverlies en gewichtsbeheersing.
 3. Hartgezondheid: Het regelmatig drinken van Oolong-thee, waaronder Milky Oolong, kan helpen bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten door het verbeteren van cholesterolwaarden en het verlagen van de bloeddruk.
 4. Stressvermindering: De aanwezigheid van het aminozuur L-theanine in Milky Oolong kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning, waardoor het een ideale keuze is voor momenten van rust en bezinning.

Door het unieke productieproces en de heerlijke smaak is Milky Oolong een bijzondere thee met een rijke geschiedenis en tal van gezondheidsvoordelen. Het is een uitstekende keuze voor zowel kenners als liefhebbers die op zoek zijn naar een thee die zowel smakelijk als gezond is.

Veelgestelde vragen over Milky Oolong

Heb je een vraag over het gebruik van Milky Oolong? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord.

De houdbaarheid van Milky Oolong is doorgaans ongeveer twee jaar, mits de thee op een droge, koele en donkere plaats wordt bewaard, weg van sterke geuren. Zorg ervoor dat de thee in een luchtdichte verpakking wordt bewaard om de kwaliteit en smaak te behouden.

Ja, Milky Oolong bevat cafeïne, hoewel het gehalte lager is dan in zwarte thee en koffie. De hoeveelheid cafeïne in een kopje Milky Oolong varieert afhankelijk van de zettijd en de hoeveelheid gebruikte theebladeren.

Milky Oolong vindt zijn oorsprong in Taiwan en wordt voornamelijk in dit land verbouwd. Het ideale klimaat en de vruchtbare grond van de Taiwanese theevelden dragen bij aan de unieke en hoogwaardige smaak van Milky Oolong.

Ja, Milky Oolong is van nature glutenvrij, omdat theebladeren geen gluten bevatten. Mensen met een glutenintolerantie of coeliakie kunnen veilig genieten van deze heerlijke thee.

Traditionele Milky Oolong krijgt zijn romige en melkachtige smaak door het speciale stoomproces tijdens de productie. Er zijn echter ook gearomatiseerde varianten van Milky Oolong op de markt die smaakstoffen bevatten om de melkachtige smaak te versterken. Deze varianten kunnen minder natuurlijk en minder authentiek smaken dan de traditionele Milky Oolong.

Milky Oolong onderscheidt zich van andere Oolong-theeën door zijn romige en melkachtige smaak en aroma. Terwijl andere Oolong-theeën een breed scala aan smaken en aroma's kunnen hebben, zoals bloemig, fruitig of zelfs houtachtig, heeft Milky Oolong een kenmerkende zachte en romige textuur die het geliefd maakt bij veel theedrinkers.

Milky Oolong-bladeren kunnen meerdere keren worden gebruikt om thee te zetten. Vaak wordt de smaak zelfs beter bij de tweede of derde infusie. Afhankelijk van de kwaliteit van de theebladeren en je persoonlijke smaakvoorkeur, kunnen de bladeren 3 tot 5 keer opnieuw worden gebruikt voordat de smaak afneemt.

Aangezien Milky Oolong cafeïne bevat, wordt het aanbevolen om het cafeïnegebruik te beperken tijdens de zwangerschap. Hoewel het cafeïnegehalte lager is dan in zwarte thee en koffie, is het raadzaam om met een arts of verloskundige te overleggen voordat je Milky Oolong of andere theesoorten met cafeïne consumeert tijdens de zwangerschap.

Heb je meer vragen over Milky Oolong?​

Mocht je vraag over Milky Oolong niet beantwoord zijn hierboven? Stuur dan een e-mail met je vraag naar info@hetkleinstehuis.nl.

We zullen zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag.

Niels' Tip

Experimenteer met Milky Oolong thee als smaakversterker in soepen of stoofschotels. Voeg tijdens het kookproces een theezakje of losse thee toe om subtiele diepte en complexiteit aan de gerechten toe te voegen. Dit werkt vooral goed in lichte, romige soepen of vegetarische stoofschotels, waar de unieke smaken van de Milky Oolong een extra dimensie kunnen toevoegen.Niels, de eigenaar van Theewinkel Het Kleinste Huis, glimlacht terwijl hij een pakje thee vasthoudt

Categorie Oolong Thee Merk Het Kleinste Huis EAN13 4801288676903 Productnummer 304-50
Gluten Glutenvrij
Lactose Bevat lactose
Noten Notenvrij
Land van herkomst China
Ingrediënten Oolong, Aroma (lactose)
Hoeveelheid thee per kop 1 - 2 theelepels
Indicatie zettijd 2 - 3 minuten
Temperatuur water 80 ºC - 90 ºC
Biologisch geteeld? Nee
Smaakpalet Cremig, boterig
Kleur infusie Licht geel
Cafeïne? Ja
Tijd van de dag Gehele dag
0/5
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Verzendkosten binnen Nederland

Voor verzending binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €45€5,95
€45 en meerGRATIS

Verzendkosten naar Noord-Amerika, Australië en Japan

Voor verzending naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€29,30
€100,00 en meer€17,20

Verzendkosten binnen Europa

Voor verzending naar België, Duitsland en Frankrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€9,75
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Oostenrijk en Denemarken gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€12,50
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Finland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€18,75
€100,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€14,50 (excl. BTW)
€100,00 en meerGRATIS

Kies, klik, geniet: Bestel dit product vandaag nog!

Milky Oolong

€ 12,16
Inclusief belasting
Gewicht
In aantocht

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Trustmark webshop

Misschien vind je deze producten ook leuk?

Recent Bekeken producten