Previous
Next

Matcha lepel / Chashaku

€ 3,72
Inclusief belasting

Theewinkel Het Kleinste Huis

  • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
  • Vanaf €45 gratis verzending in NL
  • Gratis proefzakje bij elke bestelling
  • Achteraf betalen via Klarna
  • Betaal met VVV cadeaukaart

Omschrijving

Deze chashaku, een traditionele matcha lepel, is handgemaakt van bamboe. Hiermee schep je de juiste hoeveelheid matcha poeder in je kopje.

Deel op

Matcha lepel of Chashaku

Een matcha lepel is een speciaal soort lepel die wordt gebruikt om matcha poeder op te scheppen en te mengen met heet water tijdens het bereiden van de traditionele Japanse theeceremonie. Dit ceremoniële ritueel wordt gezien als een moment van rust en meditatie en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur.

Matcha, een fijn gemalen groene thee poeder, wordt gezien als een kostbare delicatesse in Japan en wordt vaak gebruikt in zowel traditionele als moderne gerechten en dranken. Buiten de theeceremonie, wordt matcha poeder ook vaak gebruikt in verschillende gerechten en dranken, zoals matcha ijs, matcha koekjes en matcha lattes. Ook hier is een matcha lepel een belangrijk gereedschap voor het mengen van het poeder.

Onze matcha lepel is gemaakt van bamboe. Bamboe lepels zijn licht in gewicht en absorberen geen geuren of smaken en zijngemakkelijk te reinigen. Bamboe lepels zijn licht in gewicht en duurzaam.

Bereiden van Matcha

1. Voeg de matcha poeder toe aan de beker.

Met een bamboe theelepel wordt een klein beetje matcha theepoeder in een kommetje gedaan. Boven staat een matcha borstel.
Met een waterkoker wordt een beetje heet water op de matcha poeder gegoten.

2. Voeg een beetje heet water toe aan de beker met matcha poeder.

3. Roer de matcha met de theelepel of de matcha klopper tot er geen klontjes meer zijn.

Met een matcha klopper worden de aanwezige klontjes glad gestreken. Boven de kom liggen een matcha bamboelepel en theeblikje.

4. Voeg de rest van het hete water toe aan de matcha.

De rest van het hete water wordt toegevoegd aan de matcha poeder in een kommetje. Een gedeelte van een waterkoker is te zien, samen met een matcha theelepel en een theeblikje.
Met een matcha borstel wordt het matcha poeder opgeklopt. Boven het kommetje liggen een matcha theelepel, theeblikje en matcha borstel houder.

5. Klop snel en regelmatig, in een zigzag beweging, de matcha op totdat er een romig, schuimig laagje ontstaat.

6. Proost en geniet van uw verse matcha thee!

De matcha thee is klaar en heeft een schuimende toplaag. Om het kommetje, in het midden, liggen een matcha borstel, theeblikje, matcha lepel en matcha borstelhouder.

Geschiedenis van de Matcha lepel of Chashaku

De Chashaku, ook wel bekend als de matcha bamboe lepel, is een traditioneel gereedschap dat wordt gebruikt in de Japanse theeceremonie. Het is een dunne, langwerpige lepel die wordt gebruikt om matcha poeder op te scheppen en te mengen met heet water.

De geschiedenis van de Chashaku gaat terug tot de 12e eeuw, toen de Japanse boeddhistische monnik Eisai de theeceremonie introduceerde in Japan. De theeceremonie was oorspronkelijk bedoeld als een manier voor monniken om zich te concentreren tijdens meditatie en om de geest te verfristen.

In de beginjaren werd matcha poeder gewoonlijk met de hand gemengd met heet water, maar in de 16e eeuw begonnen monniken speciaal gereedschap te gebruiken, waaronder de Chashaku. Deze werd gemaakt van hout of bamboe, en geacht om hygiënischer te zijn en het proces van het mengen van matcha poeder te vergemakkelijken.

In de loop van de tijd ontwikkelde de Chashaku zich tot een symbool van de Japanse theeceremonie en werd het een kunstvorm op zich. Chashaku's werden vaak gemaakt door meesterslijpers die er prachtige ontwerpen en karakters in sneden. Er zijn ook speciale ceremoniële Chashaku's, zoals de "Chaire" lepel, die gebruikt wordt door de meester van de ceremonie.

Tegenwoordig wordt de Chashaku nog steeds gebruikt in de traditionele Japanse theeceremonie, maar is ook populair voor gebruik bij het bereiden van matcha dranken en gerechten buiten de ceremonie. Het is nog steeds een belangrijk gereedschap en een prachtig kunstvoorwerp in de Japanse cultuur.

Schoonmaken van een Matcha lepel

Het schoonmaken van een matcha lepel is belangrijk om te zorgen dat de lepel hygiënisch en in goede staat blijft. Afhankelijk van het materiaal waaruit de lepel is gemaakt, zijn er verschillende manieren om de lepel schoon te maken.

Als de matcha lepel is gemaakt van hout, is het belangrijk om hem grondig af te spoelen met warm water na gebruik. Gebruik geen schuurmiddelen of schurende doekjes, omdat dit het hout kan beschadigen. Droog de lepel vervolgens af met een zachte doek en bewaar hem op een droge plaats.

Onze matcha lepel is gemaakt van bamboe. Bij bamboe lepels is het belangrijk om hem af te spoelen met warm water na gebruik. Bamboe lepels kunnen ook in de vaatwasser worden gereinigd, maar het is aan te raden om ze in een afwasmand te plaatsen en de vaatwasser op een lagere temperatuur te zetten. Droog de lepel vervolgens af met een zachte doek en bewaar hem op een droge plaats.

Als de matcha lepel is gemaakt van zilver, is het belangrijk om hem te reinigen met een speciaal reinigingsmiddel voor zilver of met een mengsel van water en baking soda. Gebruik geen schuurmiddelen of schurende doekjes, omdat dit het zilver kan beschadigen. Droog de lepel vervolgens af met een zachte doek en bewaar hem op een droge plaats.

Het is ook aan te raden om de matcha lepel na elk gebruik grondig te reinigen, omdat de resten van de matcha poeder kunnen verharden en moeilijker te verwijderen zijn.

Categorie Matcha Accessoires - Kloppers, Kommen, Zeefjes, Lepels Merk Het Kleinste Huis EAN13 4801288680184 Op voorraad 5 Items
0/5
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Verzendkosten binnen Nederland

Voor verzending binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €45€5,95
€45 en meerGRATIS

Verzendkosten naar Noord-Amerika, Australië en Japan

Voor verzending naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€29,30
€100,00 en meer€17,20

Verzendkosten binnen Europa

Voor verzending naar België, Duitsland en Frankrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€9,75
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Oostenrijk en Denemarken gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€12,50
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Finland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€18,75
€100,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€14,50 (excl. BTW)
€100,00 en meerGRATIS

Kies, klik, geniet: Bestel dit product vandaag nog!

Matcha lepel / Chashaku

€ 3,72
Inclusief belasting

Theewinkel Het Kleinste Huis

  • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
  • Vanaf €45 gratis verzending in NL
  • Gratis proefzakje bij elke bestelling
  • Achteraf betalen via Klarna
  • Betaal met VVV cadeaukaart

Trustmark webshop

Misschien vind je deze producten ook leuk?