Previous
Next

Matcha klopper / Chasen

€ 13,64
Inclusief belasting

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Omschrijving

Deze handgemaakt matcha klopper van bamboe helpt je om de matcha thee op de juiste wijze te bereiden. Door het gebruik van de klopper voorkom je dat de matcha poeder gaat klonteren. Kortom, een essentiële accessoire voor de matcha liefhebber.


Deel op

Matcha klopper of Chasen

Een matcha klopper, ook wel een chasen genoemd, is een speciaal gereedschap dat wordt gebruikt om matcha, een fijn gemalen groene thee, te maken. Het is een dunne, gebogen stok met een ronde kop aan één uiteinde, die wordt gebruikt om de matcha poeder op te lossen in heet water.

De matcha klopper maakt het mogelijk om de thee snel en eenvoudig op te lossen, zonder dat er klonten ontstaan. Hierdoor krijgt de thee een gladder, romiger en aangenamer smaak.

Er zijn verschillende soorten matcha kloppers beschikbaar, gemaakt van verschillende materialen zoals bamboe, hout en metaal. Bamboe is een populaire keuze omdat het licht van gewicht is, duurzaam is en een natuurlijke uitstraling heeft. Houten kloppers zijn vaak goedkoper, maar minder duurzaam dan bamboe. Metalen kloppers zijn stevig en duurzaam, maar kan snel oververhit raken en koud aanvoelen in de hand.

Het gebruik van een matcha klopper is een traditioneel onderdeel van de Japanse theeceremonie, waar de matcha wordt bereid en geserveerd in een formele setting. Het is een zen-achtige activiteit die rust en concentratie vereist.

In de hedendaagse wereld, worden matcha kloppers ook vaak gebruikt in de keuken voor het maken van matcha thee, matcha latte's en andere gerechten. Het is een eenvoudig te gebruiken en essentieel gereedschap voor degenen die matcha thee waarderen en willen genieten van de smaak en gezondheidsvoordelen ervan.

Een matcha klopper wordt vastgehouden met een hand in een kommetje met matcha thee. Links een schaaltje met matchapoeder en een matcha theelepel.

Gebruik van een Matcha klopper

Het hanteren van een matcha klopper is een belangrijk onderdeel van het maken van een perfecte kop matcha thee. Hier zijn enkele tips voor het juiste hanteren van een matcha klopper: 

 1. Gebruik de juiste houding. Houd de klopper vast met de ronde kant naar beneden, met de duim en de wijsvinger op de bovenkant van de stok, en de middelvinger op de onderkant. Dit zorgt voor een stevige grip en meer controle over de bewegingen van de klopper. 
 2. Maak de matcha poeder eerst vochtig. Voordat je begint met kloppen, moet je een kleine hoeveelheid heet water toevoegen aan de matcha poeder. Dit zorgt ervoor dat de poeder eerst opgelost wordt en dat het kloppen gemakkelijker gaat. 
 3. Klop snel en regelmatig. Beweeg de klopper snel en regelmatig heen en weer, in een zigzag patroon. Dit helpt om de poeder op te lossen en om luchtbellen te verwijderen. Klop totdat er een romige, schuimige laagje ontstaat op de oppervlakte van de thee. 
 4. Vermijd oververhitting. Oververhitting kan ervoor zorgen dat de klopper beschadigt of dat de thee een verbrande smaak krijgt. Zorg ervoor dat de klopper niet te heet wordt tijdens het kloppen en laat hem afkoelen als hij te warm aanvoelt. 
 5. Let op hygiëne. Zorg ervoor dat je handen en de matcha klopper schoon zijn voordat je begint met kloppen. Dit helpt om de smaak van de thee te behouden. 

Het hanteren van een matcha klopper is een vaardigheid die met de tijd verbetert. Door regelmatig te oefenen en deze tips op te volgen, kun je je techniek verfijnen en een perfecte kop matcha thee maken.

Bereiden van Matcha

1. Voeg de matcha poeder toe aan de beker.

Met een bamboe theelepel wordt een klein beetje matcha theepoeder in een kommetje gedaan. Boven staat een matcha borstel.
Met een waterkoker wordt een beetje heet water op de matcha poeder gegoten.

2. Voeg een beetje heet water toe aan de beker met matcha poeder.

3. Roer de matcha met de theelepel of de matcha klopper tot er geen klontjes meer zijn.

Met een matcha klopper worden de aanwezige klontjes glad gestreken. Boven de kom liggen een matcha bamboelepel en theeblikje.

4. Voeg de rest van het hete water toe aan de matcha.

De rest van het hete water wordt toegevoegd aan de matcha poeder in een kommetje. Een gedeelte van een waterkoker is te zien, samen met een matcha theelepel en een theeblikje.
Met een matcha borstel wordt het matcha poeder opgeklopt. Boven het kommetje liggen een matcha theelepel, theeblikje en matcha borstel houder.

5. Klop snel en regelmatig, in een zigzag beweging, de matcha op totdat er een romig, schuimig laagje ontstaat.

6. Proost en geniet van uw verse matcha thee!

De matcha thee is klaar en heeft een schuimende toplaag. Om het kommetje, in het midden, liggen een matcha borstel, theeblikje, matcha lepel en matcha borstelhouder.

Schoonmaken van een Matcha klopper

Het schoonmaken van een matcha klopper is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van het gereedschap en het behouden van de kwaliteit van de smaak van de matcha thee. Hier zijn enkele stappen om je matcha klopper goed schoon te maken:

 1. Maak de klopper nat met warm water voordat je begint met schoonmaken. Dit helpt om eventuele resten van de matcha poeder los te maken.
 2. Gebruik een borstel of een oude tandenborstel om de klopper grondig te schrobben. Concentreer jeop de ronde kop van de klopper, waar de matcha poeder vaak vast blijft zitten.
 3. Spoel de klopper af onder warm stromend water. Zorg ervoor dat er geen resten van poeder of schuim achterblijven.
 4. Droog de klopper af met een schone doek of keukenpapier. Zorg ervoor dat de klopper volledig droog is voordat je hem opbergt, om te voorkomen dat er schimmel ontstaat.
 5. Bewaar de klopper op een droge, veilige plaats. Het is het beste om de klopper op te bergen in een luchtdichte container om te voorkomen dat er vocht in komt.

Het is belangrijk om de matcha klopper na elk gebruik schoon te maken, omdat de matcha poeder snel aan de klopper kan plakken en moeilijk te verwijderen is als het droogt. Door regelmatig te reinigen, kun je ervoor zorgen dat uw matcha klopper in goede conditie blijft en dat de smaak van de thee altijd optimaal is.

Heb je een vraag over onze matcha klopper?

Neem op elk moment contact met ons op via onze sociale kanalen

Een matcha klopper wordt gebruikt om matcha poeder te mengen met heet water. Het helpt om klontjes te voorkomen en zorgt voor een glad, schuimend mengsel.

Om een matcha klopper te gebruiken, voegt u eerst de matcha poeder toe aan een beker. Voeg vervolgens heet water toe en roer het mengsel met de matcha klopper tot er geen klontjes meer zijn en het mengsel schuimig is.

Het onderhouden van een matcha klopper is eenvoudig. Na gebruik, spoel de klopper af onder warm water en droog hem af met een schone doek. Het is belangrijk om de klopper niet in water te laten weken, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming.

Onze matcha klopper is gemaakt van een natuurlijk materiaal bamboe. De gebruiksduur is in sterke mate afhankelijk van het gebruik en de mate van onderhoud. Hoe beter het onderhoud des te langer de matcha klopper gebruikt kan worden. Gemiddeld gaat een bamboe matcha klopper 2 tot 3 jaar mee.

Matcha kloppers zijn verkrijgbaar in onze website en theewinkel. Onze matcha kloppers zijn gemaakt van bamboe, een duurzaam en natuurlijk materiaal.

Afmetingen 11,5 cm hoog
Materiaal bamboe
0/5
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Verzendkosten binnen Nederland

Voor verzending binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €45€5,95
€45 en meerGRATIS

Verzendkosten naar Noord-Amerika, Australië en Japan

Voor verzending naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€29,30
€100,00 en meer€17,20

Verzendkosten binnen Europa

Voor verzending naar België, Duitsland en Frankrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€9,75
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Oostenrijk en Denemarken gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€12,50
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Finland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€18,75
€100,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€14,50 (excl. BTW)
€100,00 en meerGRATIS

Kies, klik, geniet: Bestel dit product vandaag nog!

Matcha klopper / Chasen

€ 13,64
Inclusief belasting
In aantocht

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Trustmark webshop

Misschien vind je deze producten ook leuk?