Previous
Next

Valeriaan wortel thee - Biologisch

€ 4,54
Inclusief belasting
Gewicht
Ingrediënten:
Valeriaanwortel

Theewinkel Het Kleinste Huis

  • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
  • Vanaf €45 gratis verzending in NL
  • Gratis proefzakje bij elke bestelling
  • Achteraf betalen via Klarna
  • Betaal met VVV cadeaukaart

Omschrijving

Ontdek de rustgevende kracht van Valeriaanwortel thee. In de drukte van alledag biedt deze unieke kruidendrank een moment van ontspanning en welzijn. Elk kopje is een reis naar innerlijke rust, waar de subtiele, aardse tonen van de Valeriaanwortel samensmelten met een zachte, kalmerende nasmaak. Perfect voor die momenten waarop je even op adem wilt komen.

Ingrediënten: Valeriaanwortel

Deel op

Ontdek de rustgevende kracht van Valeriaanwortel thee

Valeriaanwortel, wetenschappelijk bekend als Valeriana officinalis, is een kruid dat van nature voorkomt in Europa en Azië. Deze plant prefereert vochtige, rijke grond en wordt vaak aangetroffen langs waterwegen en in lage, weelderige gebieden. De wortel van de plant is waar de krachtige eigenschappen schuilgaan, lees hieronder alles over Valeriaanwortel thee.

Hoe smaakt Valeriaanwortel thee?

Valeriaanwortel thee heeft een uniek smaakprofiel. Het is niet je gewone kruidendrank. De eerste slok brengt een licht aardse toon, gevolgd door een verrassend zachte, bijna zoetige nasmaak. Het is een smaak die blijft ontwikkelen, waarbij elke slok je meer inzicht geeft in de complexiteit van deze bijzondere wortel.

Hoe sterk is Valeriaanwortel thee ?

De kracht van Valeriaanwortel thee ligt in zijn flexibiliteit. Laat het een paar minuten trekken voor een lichtere, subtiele smaak, of langer voor een diepere, meer uitgesproken ervaring. Deze thee is vergevingsgezind; zelfs als je het iets te lang laat trekken, verliest het niet zijn aangename karakter.

Kirsten's Tip

Kirsten, de eigenaar van Theewinkel Het Kleinste Huis, glimlacht terwijl ze een grote glazen pot met losse thee vasthoudtVoor een zachte overgang naar de nacht, probeer Valeriaanwortel thee met een vleugje lavendel en kamille. Deze blend verzacht de intense smaak van valeriaan en verhoogt de ontspannende werking. Drink het een uur voor bedtijd in een rustige omgeving. De combinatie van deze kruiden ondersteunt een diepere slaap en helpt je te ontspannen na een drukke dag.

Valeriaanwortel kruidenthee

Valeriaanwortel staat bekend om zijn natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen, die voornamelijk worden toegeschreven aan de aanwezigheid van verschillende werkzame stoffen. 

Deze omvatten valereenzuur, isovaleriaanzuur en een verscheidenheid aan antioxidanten. Samen werken deze stoffen synergetisch om een kalmerend effect op het zenuwstelsel te bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit. 

Bovendien wordt aangenomen dat Valeriaanwortel een positief effect heeft op de spijsvertering en kan helpen bij het verlichten van milde maagklachten. De antioxidanten in Valeriaanwortel helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en welzijn." 

Wat is Valeriaanwortel, Waar Groeit het en Hoe Wordt het tot Thee Verwerkt? 

Valeriaanwortel, wetenschappelijk bekend als Valeriana officinalis, is een kruid dat van nature voorkomt in Europa en Azië. Deze plant prefereert vochtige, rijke grond en wordt vaak aangetroffen langs waterwegen en in lage, weelderige gebieden. 

De wortel van de plant is waar de krachtige eigenschappen schuilgaan. Na de oogst worden de wortels zorgvuldig gereinigd en gedroogd. Dit droogproces is cruciaal; het concentreert de werkzame stoffen en ontwikkelt de kenmerkende smaak waar Valeriaan thee bekend om staat. Eenmaal gedroogd, worden de wortels fijngesneden en zijn ze klaar om als thee getrokken te worden. 

Deze traditionele verwerkingsmethode zorgt ervoor dat elke kop Valeriaanwortel thee de essentie van deze opmerkelijke plant in zich draagt, waardoor je een authentieke en therapeutische ervaring beleeft bij elk slokje.

Veelgestelde vragen over Valeriaanwortel theekruiden

Heb je een vraag over het gebruik van Valeriaanwortel theekruiden? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord.

Om de optimale smaak te bereiken, raden we aan om 1 theelepel Valeriaan theekruiden per kopje water te gebruiken en de thee gedurende 5-10 minuten te laten trekken. Je kunt de thee korter laten trekken voor een mildere smaak, of langer laten trekken voor een sterkere smaak.

Valeriaanwortel staat bekend om zijn natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen, die voornamelijk worden toegeschreven aan de aanwezigheid van verschillende werkzame stoffen. Deze omvatten valereenzuur, isovaleriaanzuur en een verscheidenheid aan antioxidanten. Samen werken deze stoffen synergetisch om een kalmerend effect op het zenuwstelsel te bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Ja, Valeriaan thee is een kruideninfusie en bevat van nature geen cafeïne. Het is een uitstekende keuze voor de late avond of voor degenen die gevoelig zijn voor cafeïne.

Mits goed bewaard, kunnen Valeriaan theekruiden tot ongeveer 2 jaar houdbaar. Bewaar de thee op een koele, droge plaats en in een luchtdichte verpakking om de versheid en smaak te behouden.

Absoluut! Valeriaan thee laat zich goed gekoeld drinken, voeg er eventueel een schijfje citroen toe, voor een mooi en fris resultaat.

Heb je meer vragen over Valeriaanwortelthee ?

Mocht je vraag over onze Valeriaanwortel thee niet beantwoord zijn hierboven? Stuur dan een e-mail met je vraag naar info@hetkleinstehuis.nl.

We zullen zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag.

Categorie Kruiden Merk Het Kleinste Huis EAN13 4801288678204 Op voorraad 7 Items Productnummer 742-40
Gluten Glutenvrij
Lactose Lactosevrij
Noten Notenvrij
Land van herkomst Frankrijk
Ingrediënten Valeriaanwortel
Hoeveelheid thee per kop 1 - 2 theelepels
Indicatie zettijd 8 - 10 minuten
Temperatuur water 90 ºC - 100 ºC
Biologisch geteeld? Ja
Kleur infusie Licht geel
Cafeïne? Nee
Tijd van de dag Gehele dag
0/5
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Verzendkosten binnen Nederland

Voor verzending binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €45€5,95
€45 en meerGRATIS

Verzendkosten naar Noord-Amerika, Australië en Japan

Voor verzending naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€29,30
€100,00 en meer€17,20

Verzendkosten binnen Europa

Voor verzending naar België, Duitsland en Frankrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€9,75
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Oostenrijk en Denemarken gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €75,00€12,50
€75,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar Finland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€18,75
€100,00 en meerGRATIS

Voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:

Totale bestedingTarief
TheekaartenGRATIS
CadeaubonGRATIS
€0 - €100,00€14,50 (excl. BTW)
€100,00 en meerGRATIS

Kies, klik, geniet: Bestel dit product vandaag nog!

Valeriaan wortel thee - Biologisch

€ 4,54
Inclusief belasting
Gewicht

Theewinkel Het Kleinste Huis

  • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
  • Vanaf €45 gratis verzending in NL
  • Gratis proefzakje bij elke bestelling
  • Achteraf betalen via Klarna
  • Betaal met VVV cadeaukaart

Trustmark webshop

Misschien vind je deze producten ook leuk?