Previous
Next

Dennennaalden thee - biologisch

€ 5,46
Inclusief belasting
Gewicht

Theewinkel Het Kleinste Huis

 • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
 • Vanaf €45 gratis verzending in NL
 • Gratis proefzakje bij elke bestelling
 • Achteraf betalen via Klarna
 • Betaal met VVV cadeaukaart

Omschrijving

Stel je eens voor: een rustgevende wandeling door een dennenbos, waar de frisse geur van dennennaalden je zintuigen prikkelt en een gevoel van kalmte en welzijn over je heen valt. Dit is precies het gevoel dat onze dennennaalden thee bij je oproept. Deze unieke thee is gemaakt van de naalden van de grove den, een boom die al eeuwenlang bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. De dennennaalden bevatten een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten, die bijdragen aan een goede afweer en een gezonde bloedsomloop. Maar dat is niet alles. De dennennaalden thee heeft ook een heerlijke zoete smaak die je smaakpapillen zal verrassen.

Deel op

Hoe smaakt Dennennaalden thee?

Onze dennennaalden thee heeft een zachte en frisse smaak, met een licht zoete ondertoon. De thee is niet bitter of kruidig, maar heeft juist een aangename en verfrissende smaak die doet denken aan een wandeling door een dennenbos. De dennennaalden geven de thee een uniek aroma, dat zowel rustgevend als verkwikkend is. Probeer deze heerlijke thee zelf en laat u verrassen door de bijzondere smaak.

Hoe sterk is Dennennaalden thee?

Onze dennennaalden thee kan zowel sterk als mild worden gezet, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Wij raden aan om de thee 5 tot 10 minuten te laten trekken in gekookt water, zodat de smaken en gezondheidsvoordelen optimaal tot hun recht komen. Drink maximaal 3 kopjes per dag om te genieten van de voordelen van deze gezonde thee.

Let op: deze thee is niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe zet je Dennennaalden thee?

Het zetten van Dennennaalden thee is heel eenvoudig en gaat eigenlijk opdezelfde manier als gewone thee zetten:

 1. Neem een theelepel gedroogde dennennaalden voor elke kop thee die u wilt zetten.
 2. Breng water aan de kook en laat het even afkoelen tot ongeveer 90°C.
 3. Voeg de dennennaalden toe aan het water.
 4. Laat de thee 5 tot 10 minuten trekken, afhankelijk van hoe sterk u de thee wilt hebben.
 5. Zeef de dennennaalden uit de thee en giet de thee in uw kopje.
 6. Voeg naar smaak honing of een schijfje citroen toe.

Geniet van je heerlijke kopje dennennaalden thee!

Niels' Tip

Een creatieve tip voor Dennennaalden Thee is om het te gebruiken als basis voor een verfrissende ijsthee. Voeg na het trekken en afkoelen van de thee wat vers geperst citroensap en een paar takjes verse munt toe. Dit zorgt voor een verkwikkende en zuiverende drank, perfect voor warme zomerdagen. Het combineert de gezondheidsvoordelen van dennennaalden met de verfrissende eigenschappen van citroen en munt.Niels, de eigenaar van Theewinkel Het Kleinste Huis, glimlacht terwijl hij een pakje thee vasthoudt

Dennennaaldenthee

Onze dennennaalden thee is gemaakt van de toppen van de grove den, een boom die bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. De dennennaalden bevatten een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten, die bijdragen aan een goede afweer en een gezonde bloedsomloop. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat dennennaalden thee kan helpen bij het verlichten van luchtweginfecties, verkoudheid, keelpijn, astma en bronchitis.

Medische Werking

 1. Luchtwegaandoeningen: 

  Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat dennennaalden thee kan helpen bij het verlichten van luchtweginfecties, verkoudheid, keelpijn, astma en bronchitis. Een studie gepubliceerd in de Journal of Ethnopharmacology heeft bijvoorbeeld aangetoond dat het extract van Pinus pinaster Aiton (Pycnogenol) een positief effect had op chronische obstructieve longziekte (COPD)1

  Ook werd ontdekt dat essentiële oliën in dennennaalden een positieve werking kunnen hebben op luchtwegaandoeningen, zoals gepubliceerd in het Flavour & Fragrance Journal2.

 2. Slijmoplossende Werking: 

  Er wordt beweerd dat dennennaalden thee slijmoplossende eigenschappen heeft, hoewel er geen specifieke wetenschappelijke studies zijn gevonden die dit ondersteunen.

  Echter, de ontstekingsremmende eigenschappen van dennennaalden, zoals gedocumenteerd in sommige studies, kunnen bijdragen aan het verlichten van symptomen gerelateerd aan de luchtwegen en andere ademhalingsproblemen..
 3. Vitamine C en Antioxidanten: 

  Dennennaalden thee staat bekend om zijn hoge vitamine C-gehalte. Een studie van de US Forest Service toonde aan dat dennennaalden tussen 0.72 en 1.87 mg/g Ascorbinezuur (vitamine C) bevatten wanneer ze midden in de zomer werden bemonsterd, met vitamine C-concentraties die 4-7 keer hoger zijn in de wintermaanden. Volgens de USDA bevatten dennennaalden, afhankelijk van hun leeftijd, zelfs meer vitamine C dan sinaasappels. Deze bevindingen worden ondersteund door meerdere bronnen die de hoge vitamine C-inhoud in dennennaalden thee benadrukken3.

Nadelen van drinken Dennennaalden thee

Hoewel het drinken van Dennennaalden thee gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, dienen we je ook op de hoogte te brengen van de eventuele nadelen van het drinken van Dennennaalden thee. Voor niet alle mensen zal het drinken van deze thee een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid:

 1. Allergische Reacties:

  • Mensen met allergieën, met name voor dennepollen, moeten voorzichtig zijn bij het overwegen van het consumeren van dennennaalden thee. Kruisreactiviteit met andere allergenen kan optreden, wat kan leiden tot ernstige allergische reacties, met symptomen variërend van milde irritatie tot levensbedreigende anafylaxie.
  • Als je allergisch bent voor dennen, kan het consumeren van dennennaalden thee resulteren in huiduitslag, ademhalingsproblemen, misselijkheid of diarree.
 2. Zwangerschap en Borstvoeding:

  • Zwangere vrouwen moeten dennennaalden thee vermijden omdat het is gelinkt aan baarmoedercontracties en een potentieel risico op een miskraam4
  • Evenzo moeten zogende vrouwen voorzichtig zijn, aangezien de stoffen in de thee via de moedermelk aan het kind kunnen worden overgedragen, wat onbekende risico's met zich meebrengt.
 3. Interacties met Medicijnen:

  • Er zijn geen specifieke wetenschappelijke onderzoeken gevonden die wijzen op interacties tussen dennennaaldenthee en bepaalde medicijnen. Het is echter altijd raadzaam om een zorgverlener te raadplegen als je bepaalde medicijnen gebruikt en overweegt om dennennaaldenthee te consumeren.
 4. Milieuverontreinigende Stoffen:

  • Dennennaalden kunnen milieuverontreinigende stoffen zoals pesticiden, zware metalen en industriële chemicaliën opnemen. Het consumeren van verontreinigde naalden kan leiden tot gezondheidsrisico's, waaronder langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen. Onze dennennaalden komen van de grove den en zijn biologisch geteeld.

Gezien deze mogelijke risico's is het van cruciaal belang om voorzichtigheid te betrachten en grondig onderzoek te doen of te overleggen met zorgprofessionals voordat je besluit dennennaalden thee te consumeren, vooral als je tot een van de bovengenoemde groepen behoort of bepaalde medicijnen gebruikt.

Conclusie

  Dennennaaldenthee kan gezondheidsvoordelen bieden zoals antioxidatieve eigenschappen, vitamine C-aanvoer, en verlichting van luchtweginfecties. Echter, het heeft ook nadelen zoals de aanwezigheid van giftige stoffen in sommige dennensoorten, mogelijke allergische reacties, en ernstige risico's tijdens zwangerschap. Het is raadzaam om een zorgverlener te raadplegen voordat je dennennaaldenthee consumeert, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, allergieën hebt of medicijnen gebruikt. 

  Veelgestelde vragen over Dennennaalden thee

  Heb je een vraag over het gebruik van dennennaaldenthee? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord.

  Laat de thee 5 tot 10 minuten trekken in gekookt water. Drink maximaal 3 kopjes per dag.

  De grove den groeit in Europa en Azië, en is een veelvoorkomende boom in Nederland.

  Ja, de thee bevat een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten, die bijdragen aan een goede afweer en een gezonde bloedsomloop.

  Dennennaalden thee is ongeveer een jaar houdbaar.

  Ja, dennennaalden thee kan ook als ijsthee worden gedronken. Laat de thee afkoelen en voeg naar smaak ijsblokjes en een schijfje citroen toe.

  Nee, het wordt afgeraden om dennennaalden thee te drinken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, omdat het risico's kan opleveren voor het kind.

  Heb je meer vragen over Dennennaalden thee?

  Mocht je vraag over Dennennaaldenthee niet beantwoord zijn hierboven? Stuur dan een e-mail met je vraag naar info@hetkleinstehuis.nl.

  We zullen zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag.

  Categorie Kruiden Merk Het Kleinste Huis EAN13 4801288677795 Op voorraad 1 Item Productnummer 737-50
  Gluten Glutenvrij
  Lactose Lactosevrij
  Noten Notenvrij
  Ingrediënten naalden van de grove den
  Hoeveelheid thee per kop 1 - 2 theelepels
  Indicatie zettijd 5 - 10 minuten
  Temperatuur water 90 ºC - 100 ºC
  Biologisch geteeld? Ja
  Smaakpalet Fris, zoet, rustgevend
  Kleur infusie Licht geel
  Cafeïne? Nee
  Tijd van de dag 's ochtends / 's middags
  0/5
  Commentaar (0)
  Geen klantenbeoordelingen op het moment.

  Verzendkosten binnen Nederland

  Voor verzending binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

  Totale bestedingTarief
  TheekaartenGRATIS
  CadeaubonGRATIS
  €0 - €45€5,95
  €45 en meerGRATIS

  Verzendkosten naar Noord-Amerika, Australië en Japan

  Voor verzending naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan gelden de volgende tarieven:

  Totale bestedingTarief
  TheekaartenGRATIS
  CadeaubonGRATIS
  €0 - €100,00€29,30
  €100,00 en meer€17,20

  Verzendkosten binnen Europa

  Voor verzending naar België, Duitsland en Frankrijk gelden de volgende tarieven:

  Totale bestedingTarief
  TheekaartenGRATIS
  CadeaubonGRATIS
  €0 - €75,00€9,75
  €75,00 en meerGRATIS

  Voor verzending naar Oostenrijk en Denemarken gelden de volgende tarieven:

  Totale bestedingTarief
  TheekaartenGRATIS
  CadeaubonGRATIS
  €0 - €75,00€12,50
  €75,00 en meerGRATIS

  Voor verzending naar Finland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden gelden de volgende tarieven:

  Totale bestedingTarief
  TheekaartenGRATIS
  CadeaubonGRATIS
  €0 - €100,00€18,75
  €100,00 en meerGRATIS

  Voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:

  Totale bestedingTarief
  TheekaartenGRATIS
  CadeaubonGRATIS
  €0 - €100,00€14,50 (excl. BTW)
  €100,00 en meerGRATIS

  Kies, klik, geniet: Bestel dit product vandaag nog!

  Dennennaalden thee - biologisch

  € 5,46
  Inclusief belasting
  Gewicht
  Laatste items in voorraad

  Theewinkel Het Kleinste Huis

  • Ruim 10 jaar dé theespecialist van Amsterdam
  • Vanaf €45 gratis verzending in NL
  • Gratis proefzakje bij elke bestelling
  • Achteraf betalen via Klarna
  • Betaal met VVV cadeaukaart

  Trustmark webshop

  Misschien vind je deze producten ook leuk?