Theeproeverijen

Ontdek hier ons aanbod

Populair

Masterclass Theeproeverij

Populair

Matcha Class

Proefkamers

Maak kennis met onze proefkamers

Thee proeven in onze proefkamers

In het Kleinste Huis vind je niet alleen onze geweldige theewinkel met ons uitgebreide assortiment verse thee, maar ook onze proefkamers. Thee proefkamers! Of je nu wilt bijkletsen met vrienden of vriendinnen, iets te vieren hebt, of bijvoorbeeld een vergadering op een bijzondere locatie wilt, kom eens theeproeven in Het Kleinste Huis! 

Op de bovenetage van onze winkel bevinden zich twee gezellige, sfeervol ingerichte (kleine!) proefkamers. Dit zijn waarschijnlijk de kleinste theekamers van Nederland. En eigenlijk mag je ook wel spreken van ‘Private Tea Rooms’ want doordat ruimte in de kamers zo beperkt is, kunnen we per kamer maximaal 6 personen ontvangen. Zo wordt een verblijf in de theekamers al snel een privéaangelegenheid! In onze proefkamers bieden we verschillende proeverijen aan, waarin het kennismaken met thee, de theetraditie en de geschiedenis van het huisje in aan bod komen. En natuurlijk proef je verschillende theeën en dat onder het genot van onze zelfgebakken appeltaart (welke ondertussen al een beroemdheid op zich geworden is). 

Heb je altijd al eens een 17e -eeuws pand(je) van binnen willen zien, de sfeer proeven en ervaren hoe het in die tijd geweest moet zijn? Kom dan snel eens thee proeven tijdens een theeproeverij in 1 van onze 2 proefkamers.

(Sfeer) proeven in Onze Proefkamers

Boven de winkel in onze twee sfeervol ingerichte proefkamers vinden de theeproeverijen plaats. Met maximaal 4-6 personen want de kamers zijn net als het huisje, klein. 

Centraal staat dat jullie op deze bijzondere locatie kunnen kennismaken en genieten van onze theeën en zelfgebakken appeltaart. Ondertussen steek je ook nog iets op over de vele facetten van thee en theecultuur. Hoe zet je bevoordeeld nou het beste (een pot) thee? En wat is het verschil tussen witte, zwarte en groene thee? Is Rooibos thee eigenlijk wel thee? 

Ook vertellen we je meer over de geschiedenis van het Kleinste huis van Amsterdam. Afhankelijk van de duur van de proeverij gaan we hier meer of iets minder op in. Er is uiteraard ook genoeg tijd voor jullie zelf, om te praten, vergaderen of gewoon te genieten.

Een foto van huisgemaakte appeltaart in theewinkel Het Kleinste Huis te Amsterdam
Een foto van romantische kaarsverlichting in Het Kleinste Huis te Amsterdam
Een huisgemaakte cheese cake met japanse matcha in Het Kleinste Huis te Amsterdam
Een foto van huisgemaakte chocolade vegan cupcakes met amandel en sprinkels in Het Kleinste Huis te Amsterdam
Een foto van een van de theekamers in Het Kleinste Huis met op de achtergrond behang met tulpen. Op de voorgrond kop en schotel met bestek en een vaas met tulpen.
Een foto van een schal met verschillende soorten theeën. Met daarbij een Japanse gietijzeren theepot.

Reserveer jouw Unieke Theeproeverij in Vier Eenvoudige Stappen

Benieuwd of er een theeproeverij beschikbaar is op de jouw gewenste datum en tijdstip? Het reserveren van een theeproeverij bij Het Kleinste Huis is eenvoudig en kan hieronder in een paar stappen worden voltooid:

  1. Kies je theeproeverij: Begin met het selecteren van de soort theeproeverij die je wilt ervaren. We bieden verschillende proeverijen aan, elk met een unieke focus en selectie van theeën.
  2. Selecteer een datum en tijdstip: Nadat je de soort theeproeverij hebt gekozen, selecteer je de gewenste datum en het tijdstip voor je bezoek.
  3. Vul je contactgegevens in: Geef je naam, e-mailadres en telefoonnummer op. We gebruiken deze informatie om je reservering te bevestigen en om contact met je op te nemen als er wijzigingen zijn in je reservering.
  4. Doe een aanbetaling: Om je reservering te voltooien, vragen we je om een aanbetaling te doen van het volledig bedrag van de proeverij. Deze aanbetaling garandeert je plek op de gekozen datum en tijd.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Het Kleinste Huis voor een unieke theeproeverij. Als je vragen hebt over het reserveringsproces, neem dan gerust contact met ons op.

"We kunnen geen betere plek aanbevelen voor een geweldige ervaring!"

3 vriendinnen en ik hadden de beste tijd hier! De eigenaren zijn buitengewoon aardig en praten meer dan een uur met ons over het huis, de stad en hun leven! We kunnen geen betere plek aanbevelen voor een geweldige ervaring!
Ellen Toshach

Heb je een vraag over onze Proeverijen?

Onze theekamers zijn van dinsdag t/m zaterdag geopend van 11:00 tot 17:00.

Op sommige zondagen zijn wij ook geopend. Kijk voor beschikbaarheid bij actuele openingstijden

Dat is zeker aan te bevelen! Onze ruimte en faciliteiten zijn zeer beperkt. Hierdoor zijn we bijna elke dag wel volgeboekt. Reserveer daarom van te voren en voorkom teleurstellingen.

We kunnen helaas maar een zeer beperkt aantal mensen per keer huisvesten in ons huisje. De weekends en dinsdagen zijn bij ons altijd het populairst. Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan ruimschoots van te voren. 

Dit zal per persoon verschillen. Om de Proefkamers te bereiken op de eerste verdieping dien je eerst een stijle spiraaltrap te beklimmen. Dit zal zeker voor mensen die niet goed ter been zijn een behoorlijke opgave zijn.

Wil je meer toelichting? Bel ons dan op +31 20 752 75 85. We staan je graag te woord.

Door de beperkte ruimte kunnen wij maximaal 5 personen tegelijk ontvangen.

Nee, wanneer je gebruik wilt maken van de theekamers is thee en consumptie verplicht.

Jazeker! Hoewel onze specialisme thee is, komen wij ook de verstokte koffiedrinker tegemoet in onze theekamers.

Nee, in de theekamers serveren wij onze theeën alleen in combinatie met een Masterclass.