Theewinkel
Het Kleinste Huis

Op 15 juni 2014 opende Het Kleinste Huis haar deuren, een thee- en keramiekboetiek met specialiteiten van Hollandse bodem, gevestigd in het kleinste huis van Amsterdam.

Het Kleinste Huis biedt u op een oppervlakte van slechts 9m2 een keur aan verse theeën, voorverpakte thee, thee-accessoires en theeservies.

Ook hebben we een prachtig assortiment van delicatessen als chocolade, honing, nougat, fudge en likeur.

Vragen?

Bel ons op +31 20 752 75 85

Stuur een e-mail

naar info@hetkleinstehuis.nl

Onze openingstijden

zie actuele openingstijden

Bezoekadres

Oude Hoogstraat 22
1012CE Amsterdam

Al vele jaren voordat we de theewinkel begonnen, waren wij, Kirsten en Niels, al verslaafd aan het drinken van losse kwaliteits thee. Halverwege 2013 begon ons idee om een eigen thee winkel te starten langzaam vorm te krijgen. We waren van mening dat Amsterdam behoefte had aan een theewinkel waar kwaliteit en expertise hoog in het vaandel staan. Met oog op de toegevoegde waarde voor de lokale bewoners. Hetgeen werkte! Nog steeds bestaat het meerendeel van onze klandizie uit Amsterdammers.

Ons aanbod theeën is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een verzameling van ruim 200 soorten. 

Het Team: Kirsten en Niels

Het Kleinste Huis is een echt familiebedrijf. Als echtpaar werken we 7 dagen in de week aan en in de winkel. Kirsten is van huis uit productmanager en Niels heeft ruim 15 jaren in de IT gewerkt. Onze enthousiasme en expertise heeft na 8 jaren geleid tot een theespecialist van formaat in Amsterdam en daarbuiten.

100% natuurlijk thee van Theewinkel Het Kleinste Huis

Kwaliteit staat bij ons altijd voorop! Door de grootte van onze winkel worden onze voorraden thee continue aangevuld. Hierdoor leveren wij altijd verse thee van de beste kwaliteit.

Al onze theeën bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. Geen van onze theeën bevat kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Onze collectie bestaat witte thee, groene thee, oolong thee, zwarte thee, pu-erh, kruidenmelanges, rooibos.

Mocht jouw gewenste thee er niet bijstaan? Geen probleem, stuur een email naar info@hetkleinstehuis.nl en we gaan op zoek naar jouw favoriete thee!

Uitgebreide collectie theeaccessoires

Gebruik bij het zetten van kwaliteitstheeën altijd goede theeaccessoires. Theewinkel Het Kleinste Huis heeft een uitgebreide collectie van theeaccessoires, van duurzame theezeefjes tot wegwerp theefilters, van professionele theelepels tot timers. Alles van dit en meer is te koop in onze theewinkel

Ervaren, proeven & ruiken

Eén van de voordelen van een fysieke theewinkel is, is dat je de theeën in levende lijven kan ervaren, proeven en ruiken. Daarnaast kunnen we thee op de voor jouw gewenste hoeveelheid afmeten. Je zit eigenlijk nooit met teveel thee opgescheept. Veel van onze vaste klanten nemen zelfs hun eigen bewaarblik mee. Zo besparen we ook op verpakkingen en het milieu.

Actuele
Openingstijden

  • Maandag: 13:00 - 18:00 uur
  • Dinsdag: 11:00 - 18:00 uur
  • Woensdag t/m Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 - 19:00 uur
  • Woensdag 1 mei: gesloten

Klanten beoordelingen

Wat zeggen mensen over ons?

Deze kleinste winkel van Amsterdam is een geweldige plek om te bezoeken. Thee van over de hele wereld is hier te vinden. De winkelier is een zeer prettige en kundige man. Je kunt de thee proeven en een hapje eten terwijl je het doet.
Oscar Bourier
Ik ben dol op deze theewinkel. Zo gezellig en schattig. 200 verschillende theesoorten en dan is het stel dat het runt enig. Gaf ons een geschiedenis van het huis en super vriendelijk, het was alsof ik als een oude vriend in hun huis werd verwelkomd. Geweldige plek om weg te komen van de drukte van Amsterdam
Claire Marshall

Wat zeggen onze online klanten over ons?

Een overzicht van onze theewinkel

Alvast nieuwsgierig naar onze theewinkel? Bekijk hieronder een aantal sfeerbeelden uit onze winkel. 

Locatie Theewinkel

Theewinkel Het Kleinste Huis is gelegen in hartje centrum Amsterdam, te weten de Oude Hoogstraat, nummer 22, direct naast de poort van de Walenkerk en het Oost Indisch Huis. Onze theewinkel is zowel per openbaar vervoer als auto goed te bereiken. (Let op! De voorzijde van onze theewinkel is slechts 2,02 meter breed. Voordat je er erg in hebt, ben je al voorbij onze winkel gelopen.)

Per openbaar vervoer

Het Kleinste Huis is per openbaar vervoer goed te bereiken via de metrolijnen 51, 53 en 54, halte Nieuwmarkt, uitgang Nieuwe Hoogstraat. Vervolgens loopt u, via de Nieuw Hoogstraat naar de Oude Hoogstraat, richting de Dam. We zitten aan de linkerkant van de straat.

Kom je via tramlijn 4 vanaf de Dam? Loop dan de Damstraat in, vervolgens de Oude Doelenstraat richting de Oude Hoogstraat. Het Kleinste Huis bevindt zich aan de rechterzijde van de straat. Vlak naast antiquariaat Kok.

Per auto

Wil je liever met de auto komen? Dat kan ook. Alhoewel parkeren in de Oude Hoogstraat niet kan, zijn er op loopafstand verschillende parkeergarages aanwezig. De makkelijkst per auto bereikbare parkeergarage is Q-Park Waterlooplein

Als u de auto onder het Waterlooplein geparkeerd heeft, loopt u, binnen 8 minuten, van de Jodenbreestraat naar de Sint Antoniesbreestraat. Vervolgens slaat u links de Nieuwe Hoogstraat in. Daarna steekt u de Klovierniersburgwal over richting de Dam. In de Oude Hoogstraat zitten we aan de linkerzijde, naast het Oost Indisch Huis en de poort naar de Waalse kerk.

Wil je nog dichterbij parkeren? Parkeer dan je auto bij Parkeerkeergarage Rokin. Via de Damstraat loop je binnen 5 minuten naar onze theewinkel in de Oude Hoogstraat. We zitten aan de rechterzijde, vlak naast antiquariaat Kok.

Onze populaire

Theeën

Heb je een vraag over Theewinkel Het Kleinste Huis?

Wij zijn van dinsdag t/m zaterdag geopend van 11:00 tot 18:00 uur. Op sommige zondagen zijn wij ook ook open. Kijk voor nadere informatie bij actuele openingstijden.

Ja, dat kan zeker. Geef bij je bestelling aan dat je je bestelde artikelen wilt ophalen in onze theewinkel. Wil je het dezelfde dag ophalen? Ook dat kan, vermeldt dit ook bij je bestelling.

We hebben een groot gedeelte van onze theeën online gezet, maar helaas staat nog niet alles erop. Er wordt hard aan gewerkt om onze online catalogus zo up-to-date mogelijk te houden.

Wil je toch een thee bestellen die niet in de online catalogus staat? Stuur dan een email naar info@hetkleinstehuis.nl.

Het Kleinste Huis van Amsterdam is geen museum en is hierdoor als zodanig ook niet te bezichtigen.

Wil je het huisje wel van binnen zien en meer weten over de historie? Boek dan een thee-arrangement in een van onze theekamers.

Helaas komt het Kleinste Huis van Amsterdam uit een tijd dat er nog weinig rekening werd gehouden met mindervalide mensen. Onze voordeur is slechts 65 centimeters breed. In de meeste gevallen niet breed genoeg voor een rolstoel of rollator.

Er zijn geen parkeermogelijkheden bij ons voor de deur. De Oude Hoogstraat is alleen doordeweeks per auto of bestelbus toegankelijk voor laden en lossen van 7:00 tot 11:00 uur.