Theeproeverij op Leadership Summit 2023

Theeproeverij op
Wolters Kluwers
Leadership Summit 2023

Van Amsterdam Earl Grey tot Lemon Verbena: Een Thee Tasting om te Herinneren

Foto van Niels, eigenaar Theewinkel Het Kleinste Huis, in de theewinkel. Met op de achtergrond een grote hoeveelheid blikken met thee.

Door Niels

Introductie

Het is niet elke dag dat je de kans krijgt om deel uit te maken van een evenement dat zo groots en inspirerend is als de 'Leadership Summit 2023'. Georganiseerd door uitgeverij Wolters Kluwers, een naam die synoniem staat voor innovatie en leiderschap, was deze conferentie een bijeenkomst voor haar 190 topmanagers van over de hele wereld. En wij, van onze bescheiden theewinkel, hadden de eer om een unieke thee-ervaring te bieden aan deze bijzondere groep mensen.

Het Kleinste Huis stand in congreszaal Okura Hotel Amsterdam.

Onze rol was simpel, maar toch uitdagend: een tea tasting organiseren in één van de congreshallen van het prachtige Okura hotel in Amsterdam

Met tien verschillende soorten thee om te zien, te ruiken en te proeven, was het onze taak om de deelnemers een reis door de wereld van thee te bieden. Van onze eigen Huis melange tot Jasmijn thee, Kir Royal en Amsterdam Earl Grey, elke thee was zorgvuldig geselecteerd en tentoongesteld in een mooi rond zwart blik, met een eigen label en, met daarvoor, een schaaltje met de thee uitgestald.

Als bedankje kregen de deelnemers een goodie bag mee met thee naar keuze een zakje thee, een theetang en een theelepel. Het was een kans voor ons om onze passie voor thee te delen met een publiek dat net zo divers was als de theeën die we serveerden.

De Conferentie

De 'Leadership Summit 2023', mede georganiseerd door Puur* Events, van Wolters Kluwers, was een bijzondere bijeenkomst. Wolters Kluwers, een toonaangevende uitgeverij, had 190 van haar topmanagers uitgenodigd om deel te nemen aan deze conferentie. De deelnemers, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, waren samengekomen in het Okura hotel om gedurende drie dagen te leren, te netwerken en ideeën uit te wisselen.

Niels en Kirsten voor het Okura Hotel in Amsterdam

Terwijl de zomerzon buiten ongenadig brandde, met temperaturen die de 30 graden ruimschoots overschreden, was de sfeer binnen in de congreszaal van het Okura hotel opvallend anders. Dankzij de uitstekende klimaatbeheersing was de zaal een oase van koelte, een welkome ontsnapping aan de hitte buiten.

"De locatie, het Okura hotel, bood een passende achtergrond voor het evenement. Met zijn moderne faciliteiten en elegante ambiance, was het hotel een ideale plek voor de managers om zich te concentreren op de inhoud van de conferentie, terwijl ze ook konden genieten van de gastvrijheid en de comfortabele omgeving."

Onze Theeproeverij

In de ontvangsthal van het Okura hotel hadden we een speciale plek gecreëerd voor onze thee tasting. Tien verschillende soorten thee waren zorgvuldig uitgestald, elk verpakt in onze stijlvolle zwarte ronde blikken met een eigen label. Voor elk blik stond een schaaltje met de losse thee, zodat de deelnemers de kleur, textuur en geur van elke soort konden waarderen voordat ze hem proefden.

Opstelling van onze theeën in het Okura hotel. Met op de voorgrond een zwart blik met Mango Lime.

Onze selectie varieerde van klassiekers zoals onze huis melange en Amsterdam Earl Grey tot meer exotische opties zoals jasmijn thee en kir royal. We hadden ook een aantal verrassingen in petto, zoals de Lemon Verbena (een zomerse thee bij uitstek!), die later een grote hit zou blijken te zijn.

De deelnemers konden de theeën niet alleen proeven, maar ook leren over hun oorsprong, hun unieke eigenschappen en de beste manier om ze te bereiden. Ons team was er om vragen te beantwoorden en meer informatie te geven over elke thee.

"Lemon Verbena is niet alleen een genot om te drinken, maar ook een ware smaaksensatie die je meeneemt op een smakelijke reis door de wereld van citrusvruchten en heerlijke kruiden."

De Favorieten

Onder de tien zorgvuldig geselecteerde theeën die we presenteerden, waren er enkele die de harten van de deelnemers sneller deden kloppen. De Lemon Verbena, met zijn verkwikkende fruitige en zoete citrusnoten, was een duidelijke favoriet.

Een schaaltje gevuld met onze Fresh & Fitness melange. Met op de achtergond een zakje en zwart theeblik.

Lemon Verbena, of ijzerkruid, is een kruidenmelange die een perfecte balans biedt tussen verkwikkende citrus en kalmerende kruiden. Het is een ideale keuze voor zowel ontspannende als oppeppende theemomenten. De deelnemers waren bijzonder gecharmeerd van de lichte, citroenachtige smaak en het subtiele aroma van deze thee. Het was een genot om te zien hoe de deelnemers de complexiteit en de nuances van deze bijzondere thee ontdekten en waardeerden.

Lemon Verbena is niet alleen een genot om te drinken, maar ook een ware smaaksensatie die je meeneemt op een smakelijke reis door de wereld van citrusvruchten en heerlijke kruiden. Het is een bijzondere melange om te ontspannen en te genieten van de rijke smaken die samenkomen in een prachtig samenspel. Of je nu je dag wilt starten vol energie met deze verkwikkende melange, of jezelf wilt verwennen met een kopje Lemon Verbena thee na een lange dag, deze thee is altijd een goede keuze.

"Lemon Verbena is niet alleen een genot om te drinken, maar ook een ware smaaksensatie die je meeneemt op een smakelijke reis door de wereld van citrusvruchten en heerlijke kruiden."

De Overige Partners

Onze thee tasting was slechts een deel van de ervaring die we de deelnemers van de conferentie boden. We hadden het geluk om samen te werken met twee fantastische partners die elk op hun eigen manier bijdroegen aan het succes van het evenement: Puccini Bomboni en Reflower.

Puccini Bomboni, de beste chocolatier van Amsterdam, had een selectie van zeven verschillende soorten bonbons voor de deelnemers om te proeven. Elke bonbon was een kunstwerk op zich, met een unieke combinatie van smaken die perfect samengingen met onze theeën. De deelnemers kregen ook een doosje bonbons mee naar huis, een zoete herinnering aan de ervaring.

Daarnaast was er Reflower, makers van kunstbloemboeketten. Ze boden de deelnemers de mogelijkheid om een fiets te decoreren met kunstbloemen, een leuke en creatieve activiteit die zeker voor wat lachende gezichten zorgde.

"Onze theeproeverijen zijn niet alleen een kans om verschillende soorten thee te proeven, maar ook om meer te leren over de wereld van thee." 

Afsluiting

Toen de 'Leadership Summit 2023' ten einde liep, voelden we een zekere mate van dankbaarheid en voldoening. Het was een onvergetelijke ervaring om onze passie voor thee te delen met de topmanagers van Wolters Kluwers, een toonaangevende uitgeverij die ons de kans gaf om deel uit te maken van dit prestigieuze evenement.

We willen Wolters Kluwers en Puur* Events bedanken voor het vertrouwen in ons en voor de mogelijkheid om onze theeën te presenteren aan deze groep bijzondere mensen. Het was een eer om een tea tasting te organiseren voor zo'n divers en inspirerend publiek. De openheid en nieuwsgierigheid van de deelnemers naar nieuwe smaken maakten de ervaring des te waardevoller.

De positieve reacties en feedback die we ontvingen, waren enorm bemoedigend en inspirerend. Ze hebben ons nog meer gemotiveerd om te blijven streven naar uitmuntendheid in alles wat we doen.

We kijken uit naar meer mogelijkheden om samen te werken met Wolters Kluwers, Puur* Events en andere organisaties die onze liefde voor thee delen. Tot die tijd blijven we ons inzetten om unieke thee-ervaringen te creëren voor iedereen die onze winkel bezoekt.

Nogmaals, onze oprechte dank aan Wolters Kluwers en aan iedereen die deelnam aan de 'Leadership Summit 2023'. Het was een waar genoegen om deel uit te maken van dit evenement.

Naarmate de 'Leadership Summit 2023' tot een einde kwam, werden we overspoeld met een gevoel van dankbaarheid en voldoening. Het was een onvergetelijke ervaring om onze passie voor thee te delen met de topmanagers van Wolters Kluwers, een toonaangevende uitgeverij die ons de kans gaf om deel uit te maken van dit prestigieuze evenement.

- Kirsten & Niels -

Een Unieke Theeproeverij voor uw Evenement

Bij theewinkel Het Kleinste Huis geloven we dat thee meer is dan alleen een drankje - het is een ervaring. Een thee proeverij is een unieke manier om deze ervaring te delen met anderen. Of het nu gaat om een conferentie, een bedrijfsfeest of een privé-evenement, een theeproeverij kan een vleugje elegantie en verfijning toevoegen aan elke gelegenheid.

Onze theeproeverijen zijn niet alleen een kans om verschillende soorten thee te proeven, maar ook om meer te leren over de wereld van thee. Ons deskundige team kan uitleg geven over de oorsprong van elke thee, de unieke eigenschappen en de beste manier om ze te bereiden. Dit maakt de ervaring zowel educatief als plezierig.

Bovendien bieden we een breed scala aan theeën, van klassieke melanges tot meer exotische opties. Dit betekent dat er voor elke smaak iets te vinden is, of je nu een doorgewinterde theeliefhebber bent of nieuw bent in de wereld van thee.

Maar misschien wel het belangrijkste is dat een theeproeverij een moment van rust en ontspanning kan bieden tijdens een druk evenement. Het is een kans om even te pauzeren, te genieten van de subtiele smaken en aroma's van de thee, en misschien zelfs nieuwe favorieten te ontdekken.

Kortom, een theeproeverij van theewinkel Het Kleinste Huis is meer dan alleen een proeverij - het is een ervaring die de zintuigen prikkelt, de geest verrijkt en een evenement onvergetelijk maakt.

Hoi, ik ben Niels en gepassioneerd theeliefhebber. Sinds 2014 deel ik mijn liefde voor thee in mijn eigen winkel, Het Kleinste Huis, en op mijn blog. Hier deel ik mijn kennis en ervaringen om anderen te inspireren en te informeren over de fascinerende wereld van thee. Volg mijn blog en ontdek samen met mij nieuwe smaken, theesoorten en avonturen.

Laat een opmerking achter

Gerelateerde artikelen