Paas High Tea

Eens wat anders dan een Paasbrunch

Dit jaar maak ik een Paas High Tea in plaats van een paasbrunch. Mijn decoratie, en natuurlijk thee tips hiervoor deel ik graag met je!

door Kirsten

De natuur als inspiratie voor mijn Paastafel

De lente is in aantocht! Mijn dagelijkse fietstocht naar de winkel door het Westerpark is opeens zoveel aangenamer. De narcissen en tulpen die overal nu in bloei staan, de eerste kersenbloesems aan de bomen en een kakafonie aan vogelgefluit. Helemaal blij word ik hiervan!

En het betekent ook dat het bijna Pasen is,  én van mijn favoriete feestdagen, omdat ik dan groots kan uitpakken met het maken van een mooi gedecoreerde Paastafel. Elk jaar maak ik thuis een uitgebreide Paastafel, want het is één van de weinige momenten dat we echt een weekend als gezin met elkaar hebben. Mijn voorpret begint al bij het bedenken wat ik dit jaar eens voor thema zal nemen en eigenlijk lag het voor de hand: de natuur.

Waarom niet een Paas High Tea in plaats van een Paasbrunch

Dit jaar wilde ik eens iets anders dan de traditionele Paasbrunch, waarom niet een Paas High Tea? De gerechten zijn net even iets anders en laten zich goed combineren met verschillende theeën, zoals de selectie Paas theeën uit de winkel. 

Welke theeën passen bij een Paas High Tea?

Sowieso is het leuk om je gasten meerdere theeën te laten proeven, zet bijvoorbeeld 3 grote potten op tafel met mijn selectie Paas theeën: choco truffel thee, Fresh & Fitness kruidenmelange en Lente in Amsterdam.

Deze kruidenmelange is een uitstekende keuze voor een Paasbrunch, omdat de lichte en verfrissende smaak een perfecte aanvulling is op de traditionele paasgerechten. De fruitige tonen van aardbei en sinaasappel passen goed bij zoete lekkernijen, terwijl de frisse noten van verveine en citroengras een heerlijk contrast bieden met hartige gerechten. Bovendien zorgen de bloemige accenten van goudsbloem en wortel voor een feestelijke en kleurrijke presentatie, wat bijdraagt aan de gezellige paassfeer.

Alleen voor het oog is deze thee al een plaatje om te zien. Onze Lente in Amsterdam thee heeft een licht maar fruitig karakter. De zoete geur van rozenblad vormt samen met de lychee en de lichte witte thee een frisse en verrassende melange. Deze thee laat zich goed ook combineren met hartige gerechten.

Dit is een heerlijke thee waarmee je zo de wintermaanden van je afschut. Het is een verassende combinatie van chocolade en truffel (en let op de kleine suikerhartjes!). Een thee die uitstekend bij zoete gerechten gedronken kan worden. Niet voor niets is deze thee favoriet van de kinderen!

Welke decoratie gebruik ik voor mijn Paastafel, mijn tips voor jou

Alles wat ik nodig heb is in de natuur voorhanden.

Ik maak een strook van bloemblaadjes in het midden van de tafel, als een tafelloper zeg maar. Want bosjesbloemen op tafel werkt bij ons nooit zo goed in combinatie met de kinderen en huisdieren. Ik kies voor een mix aan kleuren, gele narcis, rode tulp en paarse.

Takjes als prikkers en lepeltjes. Met de meiden ben ik het bos in gegaan om kleine takjes te zoeken. Deze gebruik ik als prikkers en roerstaafjes (na ze eerst goed afgewassen te hebben natuurlijk) 

In plaats van eierdopjes gebruik ik borrelglaasjes, waar ik een strik van haverstelen omheen bind. 

Margrieten kroontjes zijn zo leuk om samen met de kids te maken, deze zetten ze niet alleen op hun hoofd, maar ik gebruik ze ook als verziering voor mijn Paasbaksel. Want wist je dat eigenlijk veel meer bloemen eetbaar zijn dan je zou denken, zo ook de margriet.

Was het al maar zover… veel plezier met de voorbereidingen!

- Kirsten -

Gerelateerde producten

Al een groot gedeelte van haar leven heeft Kirsten een passie voor ondernemen en thee. Sinds 2014 combineert ze dit samen met haar man, Niels, in de theespeciaalzaak Het Kleinste Huis. Kirsten schrijft graag over dingen die haar bezig houden (en dat hoeft niet alleen thee te zijn!). 

Laat een opmerking achter

Gerelateerde artikelen