De lekkerste IJsthee maak je zelf!

VOORBEREIDINGSTIJD BEREIDINGSTIJD TOTALE TIJD
2 min 60 min
62 min

Wat wordt het warm deze week... Alvast op tijd beginnen voor een beetje verkoeling! 

Maak snel je eigen ijsthee met thee van het Kleinste Huis.

Wat heb je nodig voor IJsthee? 

Hoe maak je IJsthee?

Ijsthee maken is heel simpel. In grote lijnen wijkt het niet heel veel af van normaal thee zetten. Via onderstaand stappenplan heb je binnen een uur lekker verfrissende ijsthee!

  1. Kook het water en giet dit vervolgens in een waterkan. 
  2. Koel het water een paar minuten af en voeg de thee toe middels een thee-ei of een theefilter.
  3. Laat de thee 3 - 4 minuten trekken.
  4. Voeg een paar partjes citroen toe. Stop vervolgens de kan in de koelkast na 5 - 10 minuten afkoelen
  5. Is de ijsthee voldoende afgekoeld? Voeg dan als laatste ijsblokjes toe. Ook lekker met een beetje honing! Let the good times begin!
Good times! De lekkerste Ijsthee.

Mocht je ook naar het strand gaan. Vul dan een thermoskan met je ijsthee. Op deze manier kan je lange tijd van je net gemaakte drankje genieten!

Nog simpeler IJsthee maken?

Vind je bovenstaande methode van theezetten te omslachtig? De volgende methode is nog makkelijker, maar je moet wel wat langer wachten op je resultaat. Deze methode staat ook wel bekend als 'Cold Brew'.

Hierbij zet je thee met koud leidingwater. Neem hiervoor bijvoorbeeld Earl Grey. Van Earl Grey kan je ook heerlijke en eenvoudige ijsthee maken: 6 -7 theelepels Earl Grey op 1 liter koud water. Vervolgens een nachtje in de koelkast laten rusten.

De volgende dag kan je de bladjes eruit zeven en drinken maar! Natuurlijk lekker met honing of wat schijfjes sinaasappel... Yammie!

Theewinkel Het Kleinste Huis

Naast onze Bosvruchten melange of Earl Grey verkopen we ook een grote variatie aan andere theeën die geschikt zijn voor ijsthee. Allemaal verkrijgbaar in de winkel en online! Klik hier voor meer informatie over deze theeën.

Heb je geen tijd of zin om zelf een ijsthee te maken? Kom een keer langs in een van onze bijzondere theekamers. We maken graag er eentje voor je klaar!

Heb je dit recept gemaakt? Deel je foto's dan op Instragram!

En tag @smallesthouse

Al een groot gedeelte van haar leven heeft Kirsten een passie voor ondernemen en thee. Sinds 2014 combineert ze dit samen met haar man, Niels, in de theespeciaalzaak Het Kleinste Huis. Kirsten schrijft graag over dingen die haar bezig houden (en dat hoeft niet alleen thee te zijn!). 

Laat een opmerking achter

Gerelateerde artikelen