Chilled Matcha Latte, verkoelend lekker!

Chilled Matcha Latte

Maak je eigen Chilled Matcha Latte in een paar simpele stappen!

By Kirsten

VOORBEREIDINGSTIJDBEREIDINGSTIJDTOTALE TIJD
5 min2 min 7  min

Matcha is een van die ingrediënten die de laatste tijd overal lijkt op te duiken. Je ziet het misschien bij Starbucks, een reformwinkel of zelfs je plaatselijke coffeeshop. En hoewel het zeker trendy is, is er iets speciaals aan het drinken van matcha-thee. De Japanse groene thee wordt al eeuwenlang in Japan gebruikt om gezondheid en welzijn te bevorderen en wordt nu aangeprezen als een krachtige antioxidant.

Matcha is een fijngemalen groene thee die al eeuwenlang in Japan wordt gebruikt, ook tijdens theeceremonies. In Japan wordt aangenomen dat het drinken van Matcha helpt om je energie en concentratie te stimuleren, terwijl het je ook een gevoel van kalmte en helderheid geeft. Matcha is niet alleen heerlijk, maar zit ook boordevol antioxidanten en vitamines, waardoor het een gezond alternatief is voor koffie.

Naast dat ze zowel warm als koud heerlijk zijn, zijn Matcha Lattes ook gemakkelijk thuis te bereiden. Persoonlijk drink ik mijn Matcha Latte het liefst koud, ofwel 'gekoeld'. Hieronder leg ik uit hoe je de perfecte Chilled Matcha Latte maakt.

"Matcha zit boordevol antioxidanten, vitamines, mineralen en cafeïne. Het hoge gehalte aan antioxidanten in Matcha helpt je energie te verhogen en stress te verminderen."

Wat is een Matcha Latte?

Matcha Latte is een drankje met matcha thee en melk die je warm of koud drinkt. Matcha is een groene poederthee uit Japan. De bladeren van de theeplant worden vermalen tot poeder. Matcha-thee dankt zijn felgroene kleur aan het feit dat de theeplanten vier weken voor de oogst zijn bedekt met zonwerende zeilen. Om te overleven moet de theeplant extra bladgroen produceren. Dit bladgroen versterkt de kleur en smaak van de thee.

Latte is het Italiaanse woord voor melk. Matcha Latte betekent letterlijk Matcha met melk.

Wat heb je nodig voor een CHILLED MATCHA LATTE?​

Gelukkig heb je niet zoveel ingrediënten nodig om Chilled Matcha Latte te maken. Voor een glaasje glas Chilled Matcha Latte gebruik ik de volgende ingrediënten:

HOE MAAK JE EEN CHILLED MATCHA LATTE?​

Een Matcha Latte maak je thuis in een paar simpele stappen. Je hebt niet eens kokend heet water nodig voor het recept dat ik hier beschrijf.

  • Verwarm water tot maximaal 70 graden
  • Voeg een beetje water toe aan de Matcha poederthee en klop het tot een gladde pasta
  • Voeg vervolgens 100 ml warm water toe en klop de thee tot er een schuimlaag ontstaat
  • Laat de matcha thee nu afkoelen in de koelkast
  • Vul een groot glas voor de helft met de afgekoelde matcha-thee
  • Voeg de ijsblokjes toe
  • Schenk het glas vol met (amandel)melk en voeg eventueel honing toe
  • Geniet ervan!

Al met al helemaal niet moeilijk om te maken! Tijd om je hangmat te zoeken en te genieten van je zelfgemaakte koude Matcha Latte.

Vind je het recept lekker of wil je ons vertellen waar jij jouw Matcha Latte het liefst drinkt? Laat je reactie achter in het opmerkingenveld hieronder.

- Kirsten -

Bovenaanzicht van glas gevuld met Chilled Matcha Latte. IJsblokjes drijven in het glas.

Theewinkel Het Kleinste Huis

Naast onze Matcha verkopen wij ook vele andere Japanse theesoorten. Allemaal verkrijgbaar in de winkel en online!

Heb je geen tijd of zin om je eigen Chilled Matcha Latte te maken? Kom eens langs in een van onze bijzondere theekamers. We maken er graag een voor je klaar!

Gerelateerde producten

Al een groot gedeelte van haar leven heeft Kirsten een passie voor ondernemen en thee. Sinds 2014 combineert ze dit samen met haar man, Niels, in de theespeciaalzaak Het Kleinste Huis. Kirsten schrijft graag over dingen die haar bezig houden (en dat hoeft niet alleen thee te zijn!). 

Laat een opmerking achter

Gerelateerde artikelen