Maak zelf Chardonnay Violet met Kittelbloem

Chardonnay Violet

Een zomerse twist op een witte wijn! 

VOORBEREIDINGSTIJD

5 min

BEREIDINGSTIJD

1 min

TOTALE TIJD

6 min

Door KIRSTEN

Afgelopen weken verbleef ik met m'n gezin in het zuiden van Frankrijk. Na een lange dag genieten op en in het water, had ik zin in een verkoelend drankje.

Ook al zijn we in het buitenland, mijn eigen voorraad thee en kruiden gaat natuurlijk altijd mee op reis! In dit geval ook de Butterfly Pie of Kittelbloem. Leuk om je kinderen of gasten mee te vermaken.

Onze kinderen vragen altijd tijdens de zomer om 'blauwe' ijsblokjes, welke natuurlijk altijd leuker en mooier zijn dan de normale witte ijsblokjes. Voor mijn kinderen had ik daarom al eerder die week blauwe ijsblokjes gemaakt van kittelbloem.

Hier kwam ik op het idee om de blauwe ijsblokjes toe te voegen aan een glas Chardonnay. Een mooi schouwspel van kleuren voltrok tegenover mij. De Chardonnay veranderde langzaam van lichtroze naar een mooie donkerpaarse kleur. Chardonnay Violet was geboren!

"Officieel bestaat er eigenlijk geen Chardonnay Violet. En de echte wijnpurist zal hier zijn neus voor ophalen, maar ik vond de naam wel erg passend!"

Wat is Chardonnay Violet?

Chardonnay Violet is Frans voor Paarse Chardonnay. Chardonnay is een zachte droge witte wijn met fruitaccenten zoals mango en ananas.

Officieel bestaat er eigenlijk geen Chardonnay Violet. En de echte wijnpurist zal hier zijn neus voor ophalen, maar ik vond de naam wel erg passend!

Normaal geeft Butterfly Pie of Kittelbloem in water een blauwe kleur. Maar door de zuurgraad van de druiven verandert de kleur in paars.

Gelukkig heeft Butterfly Pie van nature geen overheersende smaak. Hierdoor valt het nauwelijks op.

Blauwe ijsblokjes gemaakt van kittelbloem in glas Chardonnay

Wat heb je nodig voor Chardonnay Violet?

Om Chardonnay Violet te maken, heb je eigenlijk niet zoveel spullen nodig. Voor één glas Chardonnay Violet gebruik hiervoor de ik ingrediënten:

Hoe maak je een Chardonnay Violet?

Het proces om een gewone Chardonnay om te toveren in een magische Chardonnay Violet is heel simpel. Je hebt alleen wat geduld nodig. Het maken van de blauwe ijsblokjes neemt helaas wat tijd in beslag. Maar eenmaal klaar kan het feest beginnen!

  • Breng het water aan de kook
  • Giet het water in de theepot of fles
  • Voeg de Butterfly Pie aan het hete water toe
  • Laat de Butterfly Pie 5 tot 8 minuten trekken. Het water verkleurt nu in mooi donkerblauw
  • Giet het blauwe water in de ijsblokjesvorm
  • Laat vervolgens de ijsblokvorm een uur in het vriesvak afkoelen
  • Haal de blauwe ijsblokjes uit de vriezer
  • Voeg je blauwe ijsblokjes toe aan je koude glas Chardonnay
  • Langzaam zal je Chardonnay veranderen in een diepe paarse kleur
  • Proost!

Zoals je ziet, helemaal geen moeilijk recept. En zeker weten dat je indruk maakt op je gezelschap! Vind je bovenstaande een leuk recept? Laat je reactie achter in het opmerkingenveld hieronder.

- Kirsten -

Blauwe ijsblokjes gemaakt van Kittelbloem in paarsgekleurde Chardonnay

Theewinkel Het Kleinste Huis

Naast onze Butterfly Pie verkopen wij ook vele andere kruidensoorten. Allemaal verkrijgbaar in de winkel en online!

Gerelateerde producten

Al een groot gedeelte van haar leven heeft Kirsten een passie voor ondernemen en thee. Sinds 2014 combineert ze dit samen met haar man, Niels, in de theespeciaalzaak Het Kleinste Huis. Kirsten schrijft graag over dingen die haar bezig houden (en dat hoeft niet alleen thee te zijn!). 

Laat een opmerking achter

Gerelateerde artikelen