Chai Latte... de ultieme zondagmiddag traktatie!

VOORBEREIDINGSTIJD BEREIDINGSTIJD TOTALE TIJD
2 min 3 min  5  min

Momenteel hoort het maken van een Chai Latte wel bij mijn zondagmiddag rituelen. Zeker nu de dagen donkerder worden. De warme tonen van kaneel, kruidnagel en kardemon aangevuld met de romige smaak van melk, maken mijn dag helemaal goed!

Wat is Chai Latte?

Een Chai thee Latte is oorspronkelijke een zwarte thee melange met specerijen en melk uit India. Chai betekent in het Indiaas thee. Latte komt uit het Italiaans en betekent 'melk'. Letterlijk betekent een Chai thee Latte, dus 'thee thee melk'.

In Nederland associeren wij Chai thee vaak een thee met specerijen, zoals kruidnagel, kaneel, gember en kardemon. Specerijen, die bij mij het behaaglijke herfstgevoel aanwakkeren!

Veel van de Chai Latte die je in de winkel koopt zijn middels 'instant' poeders te maken. Smaakt wel lekker, maar het is niet echt thee te noemen. 

Wat heb je nodig voor een Chai Latte?

Masala Chai

Hoe maak je Chai Latte?

In India worden over het algemeen de specerijen eerst zo'n 5-8 minuten in water gekookt. Met het water van deze infusie wordt vervolgens de thee gezet.

Voor het recept van deze Chai Latte gebruik ik onze Masala Chai thee. Een zwarte Assam theemelange met kaneel, gember, kardemom, peper, kruidnagel en steranijs.

Volg onderstaande stappen en je hebt binnen 'no-time' een heerlijk glas Chai Latte!

  1. pak je favoriete theemok of -glas en een thee-ei
  2. vul het thee-ei of filter met 2 gram Masala thee (een theelepel vol)
  3. kook water en vul je mok / glas met thee-ei tot driekwart
  4. laat de thee 3 tot 5 minuten trekken
  5. voeg een flinke hoeveelheid suiker of andere zoetstof toe. 
  6. schuim wat melk op tijdens het opwarmen (laat het niet te heet worden)
  7. voeg de melk en het schuim toe aan de thee en vul de hele mok of het glas
  8. bestrooi met kaneel

Et voila ... je hebt zojuist een perfecte chai latte voor jezelf gemaakt. Tijd om te genieten!

Masala Chai Latte met vleugje kaneel

Theewinkel Het Kleinste Huis

Naast onze Masala chai verkopen we ook een Bengaalse Chai, Rooibos Chai melanges, een Kruiden Chai melange en een Groene Chai melange. Allemaal verkrijgbaar in de winkel en online! 

Heb je geen tijd of zin om zelf een Chai Latte te maken? Kom een keer langs in een van onze bijzondere theekamers. We maken graag er eentje voor je klaar!

Heb je dit recept gemaakt? Deel je foto's dan op Instragram!

En tag @smallesthouse

Gerelateerde producten

Al een groot gedeelte van haar leven heeft Kirsten een passie voor ondernemen en thee. Sinds 2014 combineert ze dit samen met haar man, Niels, in de theespeciaalzaak Het Kleinste Huis. Kirsten schrijft graag over dingen die haar bezig houden (en dat hoeft niet alleen thee te zijn!). 

Laat een opmerking achter

Gerelateerde artikelen