Japanse Thee

Er zijn verschillende soorten Japanse thee, elk met zijn eigen unieke smaakprofiel. Ontdek de verschillende theeën uit het land van de rijzende zon.

Japans Gezegde

Als de mens geen thee in zich heeft, is hij niet in staat waarheid en schoonheid te begrijpen.

In Japan wordt thee voor het eerst gedronken in de 7e eeuw. Echter, vanaf de 9e eeuw na Christus lijkt thee zo'n 400 jaar lang vergeten te zijn vergeten. Vanaf de 12e eeuw wordt er weer thee verbouwd op het vaste land van Japan. Tijdens de Edo-periode (1603–1868) wordt thee als een luxeartikel beschouwd en alleen de rijken kunnen het betalen. Eind van de 19e eeuw is thee betaalbaarder en toegankelijker voor de algemene bevolking.

In Japan zijn er twee hoofdsoorten thee: groene thee en zwarte thee. Groene thee wordt al sinds de oudheid geconsumeerd als een drank met geneeskrachtige eigenschappen. Zwarte thee werd pas tijdens de Edo-periode (1603-1868) in Japan geïntroduceerd. Beide theesoorten worden op grote schaal gewaardeerd in Japan.

Theewinkel Het Kleinste Huis heeft een grote verscheidenheid aan verschillende Japanse theesoorten. Benieuwd? Lees dan hieronder verder!

Filteren op