Jasmijn Thee

Sommige mensen zullen je vertellen dat er veel poëzie en fijn sentiment in een kist met thee zit. 

— Ralph Waldo Emerson, Letters and Social Aims

Jasmijn thee is een van de meest bekende en geliefde theeën ter wereld. Jasmijnthee, de gearomatiseerde thee die naar jasmijnbloesem ruikt en smaakt,  vindt zijn oorsprong in de Chinese Ming dynastie (1368-1644). Tijdens de Ming Dynastie ontstond er een voorliefde voor het gebruik van florale elementen. Niet alleen als dessins in architectuur, wandbekleding, stoffen of porselein maar ook in voeding en thee. 

Niet alleen Jasmijn, maar ook chrysant, osmanthus, orchidee raakten als smaakmaker in trek. Tijdens de volgende Qing dynastie (1644-1911) werd deze trend, hoewel inmiddels traditie geworden, voorgezet met bergamot, lychee en sinaasappel. 

Jasmijnthee was een van de eerste gearomatiseerde theesoorten die aan het eind van de 19e eeuw werden geëxporteerd naar het westen vanuit China. 

De wereld werd al snel verliefd op het geparfumeerde aroma en de delicate smaak van jasmijn en kan sindsdien niet zonder meer. 

Het Kleinste Huis heeft diverse losse theeën in de collectie waarin jasmijn is verwerkt. Ontdek bijvoorbeeld eens onze witte jasmijnparels (witte thee), de biologische groene jasmijnthee of de zwarte Earl Grey Classic waaraan bergamot en jasmijn zijn toegevoegd. Ook bijzonder is onze zomerse Strawberry Rubarb melange, een theemelange van zwarte en groen thee met daaraan ondermeer toegevoegd aardbei, rabarber en jasmijn. 

Filteren op

Er zijn 5 producten.
Item 1-5 van 5 in totaal item(s)