Earl Grey

Verken de wereld van Earl Grey: van traditionele blends tot innovatieve variaties. Ontdek de rijke aroma's en verfijnde smaken van onze zorgvuldig geselecteerde collectie.

Filteren op

Ontdek de Verfijnde Wereld van Earl Grey Thee bij Het Kleinste Huis

Welkom in de elegante en aromatische wereld van Earl Grey thee, een tijdloze klassieker die bekend staat om zijn unieke smaak en rijke geschiedenis. Bij Het Kleinste Huis hebben we een zorgvuldig geselecteerde collectie van Earl Grey theeën die perfect zijn voor elk moment van de dag. Van onze traditionele Earl Grey met zijn kenmerkende hint van bergamot tot onze speciale blends die elk een unieke draai geven aan deze geliefde klassieker, elke variant is gekozen om te voldoen aan de hoge verwachtingen van onze thee-liefhebbers.

De Oorsprong van Earl Grey: Een Verhaal van Kwaliteit en Traditie

Genoemd naar Charles Grey, de 2e Earl Grey en Britse premier in de 19e eeuw, heeft onze Earl Grey thee een geschiedenis die bijna even rijk is als zijn smaak. Deze wereldberoemde thee wordt gekenmerkt door de toevoeging van bergamotolie, afkomstig van de schil van de bergamotcitrus. Deze essentiële olie geeft Earl Grey zijn onmiskenbare aroma en subtiele citrusnoot, waardoor het een favoriet is bij theedrinkers over de hele wereld (Farmer's Almanac).

Een Symfonie van Smaak: Onze Earl Grey Collectie

Ons assortiment bevat diverse Earl Grey variëteiten, elk met hun eigen karakter:

  • Klassieke Earl Grey: Onze klassieke blend combineert de kracht van zwarte thee met de frisheid van bergamot voor een tijdloze ervaring.
  • Groene Earl Grey: Voor degenen die iets lichter zoeken, biedt onze Groene Earl Grey een zachtere smaak met dezelfde kenmerkende citrusnoten.
  • Oolong Earl Grey: Een unieke twist op het traditionele, onze Oolong Earl Grey balanceert de rijke, aardse tonen van oolongthee met de heldere, citrusachtige bergamot.

Bergamot: Het Hart van Earl Grey

De bergamot in onze Earl Grey thee is meer dan alleen een smaakmaker. Het is een symbool van verfijning en kwaliteit. Deze citrusvrucht, gekweekt in het Mediterrane klimaat, geeft onze thee zijn kenmerkende aroma en smaakprofiel. Bergamot staat ook bekend om zijn gezondheidsvoordelen, waaronder het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de spijsvertering.

Genieten op Jouw Manier

Of je nu je Earl Grey puur drinkt of met een wolkje melk, elk kopje uit onze collectie belooft een verkwikkende en smaakvolle ervaring. Ontdek de perfecte Earl Grey voor jouw smaak en maak elk theemoment bijzonder met Het Kleinste Huis.

Jouw Perfecte Kopje Earl Grey

Volg onze deskundige tips om het beste uit je Earl Grey thee te halen. Van de ideale watertemperatuur tot de perfecte brouwduur, wij zorgen ervoor dat je elke keer weer een perfect kopje thee zet.