Kruiden

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt ter ondersteuning van de weerstand. Benieuwd naar wat kruiden voor je kunnen doen? Bekijk onze uitgebreide collectie.

Filteren op

Drinken van kruidenthee

Kruiden worden sinds mensenheugenis gebruikt. Niet alleen als smaakmaker maar ook ter ondersteuning van de gezondheid. 

Kruidenmiddelen worden op verschillende manieren gemaakt en gebruikt:

Zo heb je natuurlijk het pure plantmateriaal maar ook perssap, kruidenpoeders, kruidenolie, siropen, tinctuur, extracten, kruidenazijn, kruidendestillaat, kruidenzalf en natuurlijk kruidenthee.

Kruidenthee wordt ook wel infusie of tisane  genoemd. Hoewel er ‘thee’ in de naam zit is kruidenthee officieel gezien geen thee. Eigenlijk mag thee alleen thee heten als het een aftreksel is van de bladeren van de theestruik. Kruidenthee is dan ook de warme drank die gemaakt wordt van kruiden.

Kruiden worden echter veelvuldig gebruikt in combinatie met thee om een bepaald smaakpallet te creëren. 

Voordelen van het drinken van Kruiden

Kruidenthee is een van de meest populaire dranken die er zijn. Ze worden al duizenden jaren gebruikt als een natuurlijke remedie. Kruidenthee wordt gemaakt door kruiden in heet water te weken. De vloeistof wordt vervolgens gezeefd en koud of warm geserveerd. Sommige mensen drinken kruidenthee omdat bepaalde kruiden geneeskrachtige eigenschappen heeft. Anderen genieten ervan om het gewoon te drinken vanwege de smaak.

Kruidenthee is een van de beste manieren om je lichaam op natuurlijke wijze te ondersteunen in tijden van stress of ziekte. Veel mensen wenden zich tot kruidenthee om hen te helpen ontspannen na een stressvolle dag op het werk. Anderen drinken kruidenthee om buikpijn en andere veelvoorkomende kwalen te verlichten. En sommige mensen kiezen voor kruidenthee omdat ze cafeïne willen vermijden.

Het drinken van kruidenthee kan je helpen beter te slapen

Er zijn veel verschillende soorten kruidenthee. Een populaire soort is kamillethee. Kamillethee wordt gemaakt van de bloemen van de kamilleplant. Kamillethee wordt vaak gebruikt om vermoeide spieren te helpen ontspannen en angst te verminderen. Het bevat ontstekingsremmende stoffen die flavonoïden worden genoemd. Deze verbindingen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen. Bovendien helpt kamillethee de slaap te bevorderen. Studies tonen aan dat het drinken van kamillethee voor het slapengaan de slaapkwaliteit kan verbeteren.

Het drinken van kruidenthee kan je helpen om stress te verlichten

Het drinken van kruidenthee kan je helpen om je meer ontspannen en kalm te voelen. Het is ook een goed idee om kruidenthee te drinken voordat je naar bed gaat, zodat je van een goede nachtrust kunt genieten. Er zijn veel verschillende soorten kruidenthee verkrijgbaar, zoals kamille, pepermunt, gember, citroenmelisse en groene munt. Kamille wordt vaak aanbevolen voor ontspanningsdoeleinden. Pepermunt wordt van oudsher gebruikt om buikpijn en hoofdpijn te verlichten. Van gember is bekend dat het de spijsvertering stimuleert. Van citroenmelisse wordt aangenomen dat het een gezonde huid en haar bevordert. Van groene munt wordt gezegd dat het het geheugen en de concentratie verbetert.

Het drinken van kruidenthee kan je spijsvertering verbeteren

Veel mensen drinken kruidenthee omdat het lekker is, maar wist je dat er ook voordelen zijn aan het drinken van kruidenthee? Onderzoek toont zelfs aan dat bepaalde kruiden en specerijen in thee de spijsvertering kunnen helpen verbeteren. Spijsvertering is een belangrijk onderdeel van onze algehele gezondheid. Het helpt ons voedingsstoffen uit voedsel te absorberen en elimineert afvalproducten. Maar soms gebeuren er dingen die spijsverteringsproblemen veroorzaken. Kruidenthee is een van de beste manieren om verlichting te krijgen van spijsverteringsproblemen.

Theeën zoals kamille, pepermunt, gember, venkel, paardenbloem en zoethoutwortel staan er allemaal om bekend maagkrampen, een opgeblazen gevoel, gas, misselijkheid, diarree, constipatie en andere veelvoorkomende spijsverteringsproblemen te verlichten. Kamille staat bekend om zijn kalmerende effecten. Van pepermunt wordt gedacht dat het het spijsverteringsstelsel stimuleert, terwijl van venkel wordt gezegd dat het gas en een opgeblazen gevoel helpt verlichten. Zoethout wordt verondersteld nuttig te zijn voor mensen die last hebben van diarree. Paardebloemwortel wordt beschouwd als een natuurlijk diureticum, wat betekent dat het het plassen bevordert. En tot slot wordt gezegd dat gember helpt bij de spijsvertering en ontstekingen en misselijkheid vermindert.

Deze kruiden werken goed alleen of in combinatie met elkaar. Je kunt ze warm of koud drinken, gezoet of ongezoet, puur of gemengd in sappen of smoothies.

Advies nodig?

Vul dan ons contactformulier in of bel ons op +31 20 752 75 85. Wij helpen u graag!