Theewinkel Het Kleinste Huis biedt een uitgebreid aanbod van kruidenmelanges, waaronder traditionele en exclusieve recepten. Deze melanges zijn samengesteld met zorgvuldig geselecteerde, biologische kruiden en specerijen die bijdragen aan een gezonder leven.

De kruidenmelanges van Theewinkel Het Kleinste Huis zijn niet alleen verrukkelijk van smaak, maar bieden ook tal van gezondheidsvoordelen. Ze bevatten bijvoorbeeld antioxidanten, mineralen en vitamines die helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem, het verbeteren van de gezondheid en het verminderen van het risico op bepaalde ziekten.


Er is voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een thee die je helpt te ontspannen, een verkoudheid te verhelpen of gewoon een smakelijke en gezonde drank wilt. De kruidenmelanges van Theewinkel Het Kleinste Huis bevatten onder andere verfrissende munt, kalmerende lavendel, rustgevende rozenblaadjes en versterkende gember.

Filteren op

Kruidenthee, verkeerde benaming?

In de volksmond scharen we de kruidenthee onder de theesoorten, maar eigenlijk is kruidenthee geen echte thee. Er is immers sprake van thee als de bladeren van de Camellia Sinensis in verwerkt zijn. De Engelsen en Fransen hanteren een betere benaming voor dit soort dranken, namelijk infusion, oftewel infusie. Kruideninfusie of kruidenthee, wat klinkt beter?

Veel mensen schakelen over van groene en zwarte thee naar een kruideninfusie omdat deze laatste geen cafeïne bevat. Daarnaast zijn de smaken vaak uitgesprokener en verrassender dan de gewone reguliere theeën.

Zettips voor Kruidenmelanges

In tegenstelling tot witte en groene thee, kan een kruideninfuse goed tegen heet water.

De gemiddelde zettijd voor een kruideninfusie is tussen de 3 en 8 minuten. 

Op het informatieblad van de kruideninfusie wordt aangegeven wat de gewenste temperatuur van het water en zettijd is.

Advies nodig?

Vul dan ons contactformulier in of bel ons op +31 20 752 75 85. Wij helpen u graag!