Totaal (incl. btw): € 0,00

Zwarte Thee

Filteren op

Tijd van de dag

Tijd van de dag

Land van herkomst thee

Land van herkomst thee

Cafeïne?

Cafeïne?

Biologisch geteeld?

Biologisch geteeld?

Gluten

Gluten

Lactose

Lactose

Noten

Noten

Item 1-12 van 42 in totaal item(s)

Actieve filters

Oorsprong van Zwarte thee

In het Westen spreken we van zwarte thee, maar de Chinesen hebben het over rode thee. Verwijzend naar de rode kleur die vrijkomt bij de infusie van zwarte thee. 

Zwarte thee wordt net zoals groene en witte thee gemaakt van de bladeren van de Camillia Sinensis. Het is niet precies duidelijk wanneer zwarte thee haar intrede deed in de Chinese theecultuur. Maar we kunnen er vanuit gaan dat na vele jaren van experimenteren met de productie van thee de zwarte theevariant was geboren. 

Zwarte thee ondervindt een langer oxidatieproces dan groene en witte thee. Hierdoor wordt de smaak intenser en is de thee langer houdbaar. Zwarte thee bevat in het algemeen ook meer cafeïne dan andere theesoorten. 

Tot eind 19e eeuw werd zwarte thee, in samengeperste vorm, gebruikt als betaalmiddel in landen zoals Mongolië, Tibet en Siberië.

Productie van Zwarte thee

Zwarte theeën worden voornamelijk in India, Turkije en Kenia geproduceerd. Na het plukken van de theebladeren worden deze verflenst om vervolgens te worden gerold of gekneusd. De vrijgekomen sappen en enzymen kunnen vervolgens door middel van lucht oxideren. De theebladeren verkleuren langzaam naar donkerbruin/zwart. 

Zettips voor Zwarte thee

Zwarte thee kan goed tegen heet water. Gemiddeld moet het water tussen de 90ºC - 100ºC zijn alvorens het over de theebladeren gegoten wordt.

De gemiddelde zettijd voor zwarte thee is tussen de 1 en 3 minuten. 

Op het informatieblad van de thee wordt aangegeven wat de gewenste temperatuur van het water en zettijd is.

Wat veel mensen niet weten is dat je meerdere keren zwarte thee kan zetten. Je zal merken dat de thee elke keer net iets anders zal smaken. Sommige smaaktonen komen na de tweede en derde keer zetten zelfs beter naar voren!

Advies nodig?

Vul dan ons contactformulier in of bel ons op +31 20 752 75 85. Wij helpen u graag!