Filteren op

Tijd van de dag

Tijd van de dag

Land van herkomst thee

Land van herkomst thee

Cafeïne?

Cafeïne?

Biologisch geteeld?

Biologisch geteeld?

Gluten

Gluten

Lactose

Lactose

Noten

Noten

Zwarte Thee

Theetijd is een kans om het rustig aan te doen, ons terug te trekken en onze omgeving te waarderen...

— Letitia Baldrige

Er zijn vele verschillende soorten thee, afkomstig uit veel verschillende landen. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen, of het nu om zwarte, groene of witte thee gaat, ze zijn allen afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis.

Het onderlinge verschil wordt veroorzaakt door de wijze van verwerking van het theeblad na de pluk, het soort blad dat gebruikt wordt, het seizoen waarin het blad wordt geplukt, de plek waar de theeplant groeit  (hoogte, zonuren etc) en de grondsoort waarop de plant groeit.

In het westen is nog immer zwarte thee het meest populair hoewel groene thee aan een flinke inhaalrace is begonnen. 

Zwarte thee wordt verkregen door de theebladeren volledig te laten oxideren voordat ze worden verwerkt en gedroogd. Hierdoor wordt het blad donkerbruin tot bijna zwart en krijgt het zijn kenmerkende smaakprofiel.

Zwarte thee vindt zijn oorsprong in China maar de productie is inmiddels verspreid naar ondermeer India, Sri Lanka, Kenia, Indonesië, Ruanda en Brazilië. 

Het Kleinste Huis heeft een zeer uitgebreide collectie zwarte losse thee, van unieke Single Origins tot bijzondere theemelanges. Laat je verrassen en geniet van de heerlijke theeën. 

Er zijn 51 producten.

Item 1-12 van 51 in totaal item(s)

Actieve filters