Filteren op

Tijd van de dag

Tijd van de dag

Land van herkomst thee

Land van herkomst thee

Cafeïne?

Cafeïne?

Biologisch geteeld?

Biologisch geteeld?

Gluten

Gluten

Lactose

Lactose

Noten

Noten

Witte Thee

De geur van witte thee is als het gevoel te bestaan in de nevels die boven water drijven…

— C. Joybell C.

Witte thee staat bekend als een van de meest delicate theesoorten. Voor witte thee wordt gebruik gemaakt van de jonge knoppen en de nog niet geheel ontvouwen eerste blaadjes van de theeplant (Camellia sinensis). De knoppen zijn dan nog bedekt zijn met fijne witte haartjes, hetgeen de naam "witte" thee verklaart. 

Deze nieuwe knoppen en bladeren van de theeplant worden met de hand geplukt en vervolgens snel en zorgvuldig gedroogd, zodat de bladeren niet oxideren zoals gebeurt bij het maken van groene en zwarte thee. Deze minimale verwerking en lage oxidatie resulteert in  een verfijnde en  verse thee die er is. Hoe langer theebladeren worden blootgesteld aan zuurstof (oxidatie), hoe donkerder de bladeren worden en hoe dieper het smaakprofiel wordt ontwikkeld.

De witte thee die we vandaag de dag kennen, werd voor het eerst geproduceerd uit de allereerste witte theeplantvariëteiten die in de 18e eeuw in de Chinese provincie Fujian werden ontdekt: Da Bai en Da Hao. Tegenwoordig telen veel landen buiten China hun eigen versies van witte thee van andere theeplantensoorten.

Witte thee heeft een subtiele smaak, licht zoet en bloemig. Net zoals groene thee is witte thee zeer gezond. Zo bevat witte thee zelfs meer polyphenolen dan groene thee. Polyphenolen zijn antioxidanten die cellen in het lichaam vernieuwen. Daarnaast bevat witte thee fluoride waardoor het tandbederf tegen gaat en is de thee cafeinearm. 

Nieuwsgierig naar de losse witte thee die Het Kleinste Huis op voorraad heeft? Neem dan snel een kijkje in onze collectie. 

Er zijn 13 producten.

Item 1-12 van 13 in totaal item(s)

Actieve filters