Amsterdam Classics

Amsterdam en Thee - een rijke historie, ontdek de bijzondere Amsterdamse melanges van theewinkel Het Kleinste Huis​

Theewinkel Het Kleinste Huis is gevestigd in het historische centrum van de Europese theehandel. De Nederlanders waren de eersten die thee vanuit Azië naar Amsterdam verscheepten en vanuit daar verder door Europa verspreidden. 

In ons assortiment hebben we een bijzondere Amsterdamse theecollectie: Amsterdam Classics, die zijn geïnspireerd op de rijke historie van Amsterdam en haar theeverleden.

Amsterdam Classics, een rijke historie

Theewinkel Het Kleinste Huis ligt midden in het centrum van Amsterdam. Precies op de plek waar in de 17e eeuw het hart van de theehandel zich bevond. Wist je bijvoorbeeld dat zowel het hoofdkwartier van de VOC (Oost Indisch Huis) als het pakhuis waar de thee werd opgeslagen (Bushuis), grenzen aan Het Kleinste Huis?

Om deze rijke geschiedenis te eren hebben wij een speciale selectie Amsterdamse theeën samengesteld onder de noemer: Amsterdam Classics. Terwijl je geniet van de rijke smaken en geuren die deze unieke melanges je te bieden hebben, voel je je omringd door de historische charme en gezelligheid die Amsterdam kenmerkt.

Geniet zelf van één van onze Amsterdam blends of geef het als origineel cadeau. Als extraatje kan je ervoor kiezen om de Amsterdam blends te laten verpakken in een prachtig blikje, helemaal in Amsterdamse stijl. Een thee cadeau waar iedereen blij van wordt!

Amsterdam en Thee:
Een Ode aan ons Verleden

In de 17e eeuw was Amsterdam de spin in het web van de wereldhandel, dankzij de VOC, de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Dit was de tijd van ontdekkingen en expansie, en de VOC stond in het hart van alles. Ze brachten van alles mee terug van hun reizen naar het Verre Oosten, maar niets was zo waardevol als de blaadjes van de theeplant. Ja, thee! Die heerlijke drank die nu zo dicht bij ons hart ligt.

Stel je de opwinding voor toen het eerste schip, beladen met kratten vol exotische thee, de haven van Amsterdam binnenliep. Het moet een wonderbaarlijke tijd zijn geweest. De zoete geur van de nieuwe lading verspreidde zich door de straten, terwijl de theeblaadjes wachtten om de harten van Amsterdammers te veroveren. Het Kleinste Huis, te midden van dit theecentrum, is getuige geweest van deze glorieuze evolutie van thee in Amsterdam. 

Hoewel klein in omvang, speelt het een grote rol in het erfgoed van onze stad, terwijl het de nalatenschap van de 17e-eeuwse thee in leven houdt. Als je van thee houdt, is dit een geschiedenis die je niet mag missen. Iedere keer dat je een slokje van je thee neemt, sta dan even stil bij deze rijke historie. Het is niet zomaar een drankje, het is een verhaal dat generaties overspant, een verhaal van ontdekking, handel, en culturele uitwisseling. Een verhaal dat levend wordt gehouden in de muren van Het Kleinste Huis in Amsterdam.

Er zijn 0 producten.

Geen producten beschikbaar.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.