IJsthee is een populaire drank die vaak wordt gedronken tijdens de zomermaanden. Het wordt gemaakt door ijskoude theeblaadjes te mengen met koud water en eventueel te serveren met ijsblokjes, suiker en/of citroen. Deze drank kan worden gemaakt met verschillende soorten thee, zoals groene thee, zwarte thee of witte thee.

Een van de voordelen van ijsthee is dat het een gezonde drank is, omdat het vol zit met antioxidanten. Thee, zowel warme als koude, bevat deze stoffen, die helpen om de gezondheid van de hart- en bloedvaten te ondersteunen en het risico op bepaalde kankers te verminderen.

IJsthee kan ook een verfrissende optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor suikerhoudende dranken zoals frisdrank of sappen. De meeste ijsthee-recepten vragen om weinig of geen suiker, waardoor het een veel gezondere keuze is.

Er zijn vele manieren om ijsthee te maken. Een populaire manier is door theeblaadjes te laten trekken in kokend water en vervolgens af te koelen in de koelkast. Vervolgens kun je de thee over ijsblokjes gieten en eventueel aanvullen met citroen of suiker naar smaak.

Filteren op