Geschikt voor ijsthee

IJsthee is een populaire drank die vaak wordt gedronken tijdens de zomermaanden. Het wordt gemaakt door ijskoude theeblaadjes te mengen met koud water en eventueel te serveren met ijsblokjes, suiker en/of citroen. Deze drank kan worden gemaakt met verschillende soorten thee, zoals groene thee, zwarte thee of witte thee.

Een van de voordelen van ijsthee is dat het een gezonde drank is, omdat het vol zit met antioxidanten. Thee, zowel warme als koude, bevat deze stoffen, die helpen om de gezondheid van de hart- en bloedvaten te ondersteunen en het risico op bepaalde kankers te verminderen.

IJsthee kan ook een verfrissende optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor suikerhoudende dranken zoals frisdrank of sappen. De meeste ijsthee-recepten vragen om weinig of geen suiker, waardoor het een veel gezondere keuze is.

Er zijn vele manieren om ijsthee te maken. Een populaire manier is door theeblaadjes te laten trekken in kokend water en vervolgens af te koelen in de koelkast. Vervolgens kun je de thee over ijsblokjes gieten en eventueel aanvullen met citroen of suiker naar smaak.

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 3,00 - € 10,00

Cafeïne?

Cafeïne?

Biologisch geteeld?

Biologisch geteeld?

Gluten

Gluten

Lactose

Lactose

Noten

Noten

Land van herkomst

Land van herkomst

Stap 1: Kies de thee die je wilt gebruiken. Dit kan groene thee, zwarte thee of witte thee zijn.

Stap 2: Breng kokend water aan de kook en laat het afkoelen tot het ongeveer 80 graden Celsius is. Dit is de ideale temperatuur voor het zetten van thee.

Stap 3: Doe de theeblaadjes in een teefilter of theezakje en hang deze in een theepot of een ander container waar je de thee in wilt zetten.

Stap 4: Giet het afgekoelde water over de theeblaadjes en laat het ongeveer 3-5 minuten trekken.

Stap 5: Haal de theeblaadjes eruit of verwijder het theezakje. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 6: Plaats de pot of container in de koelkast en laat de thee minstens 4 uur of het liefst een nacht afkoelen.

Stap 7: Giet de afgekoelde thee over een glas vol ijsblokjes. Voeg eventueel suiker of citroen naar smaak toe.

Stap 8: Serveer direct en geniet van je zelfgemaakte ijsthee!

Opmerking: Dit is een algemene zetinstructie, je kunt de tijd van trekken of afkoelen aanpassen aan jouw voorkeur, ook kan je de hoeveelheid theeblaadjes aanpassen aan jouw smaak.