Gearomatiseerd

Gearomatiseerde groene thee

Gearomatiseerde groene thee is een variatie van groene thee waarbij aroma's en smaken van andere ingrediënten worden toegevoegd aan de groene thee.

Gearomatiseerde groene thee is een variatie van groene thee waarbij aroma's en smaken van andere ingrediënten worden toegevoegd aan de basisgroene thee. Dit wordt vaak gedaan om de smaak van groene thee te versterken of te variëren. De ingrediënten die worden gebruikt om groene thee te aromatiseren, variëren van bloemen, vruchten, kruiden en specerijen.

Een van de meest populaire gearomatiseerde groene theeën is groene thee met jasmijn. Dit wordt bereid door de geurige bloemen van de jasmijnplant toe te voegen aan de groene thee, waardoor een subtiele, zoete smaak ontstaat.

Een andere populaire gearomatiseerde groene thee is groene thee met citroen. Deze wordt bereid door citroenrasp en citroenschil toe te voegen aan de groene thee, waardoor een frisse smaak ontstaat.

Er zijn ook gearomatiseerde groene theeën die worden gemaakt met kruiden, zoals groene thee met munt. Deze wordt bereid door verse of gedroogde muntblaadjes toe te voegen aan de groene thee, waardoor een verfrissende smaak ontstaat.

Sommige gearomatiseerde groene theeën zijn ook gemaakt met fruit, zoals groene thee met bosbessen of groene thee met aardbeien. Deze worden bereid door de vruchten toe te voegen aan de groene thee, waardoor een zoete smaak ontstaat.

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 6,00 - € 15,00

Cafeïne?

Cafeïne?

Biologisch geteeld?

Biologisch geteeld?

Gluten

Gluten

Lactose

Lactose

Noten

Noten

Land van herkomst

Land van herkomst

Productieproces van groene thee

Het productieproces van groene thee naar theepot is een multi-stappenproces dat begint met de teelt van Camellia sinensis-planten. De bladeren worden geplukt en vervolgens snel verwerkt om oxidatie te voorkomen. De eerste stap in de verwerking is het fixeren of stomen van de bladeren. Dit helpt om de groene kleur van de bladeren te behouden en de enzymatische activiteit te stoppen die leidt tot oxidatie.

Vervolgens worden de bladeren gedroogd en gerold om hun vorm te behouden. Sommige groene theeën worden zelfs gevormd met de hand.

Na het drogen en rollen, worden de bladeren gesorteerd en gekwalificeerd op basis van hun kwaliteit en grootte. De beste bladeren worden gebruikt voor de premium groene theeën, terwijl de mindere kwaliteit wordt gebruikt voor minder dure theeën.

Zetinstructies gearomatiseerde groene thee

Om gearomatiseerde groene thee op de juiste manier te zetten, volg de volgende stappen:

  1. Begin met het koken van vers, gefilterd water. Het watertemperatuur voor groene thee is tussen de 70-80 graden Celsius, voor de meeste gearomatiseerde groene theeën.
  2. Neem een theepot of een kopje en plaats de juiste hoeveelheid gearomatiseerde groene thee erin. Dit is meestal ongeveer 1 theelepel gearomatiseerde groene thee per kopje. Of 3-4 theelepels voor een grote pot thee.
  3. Giet het water over de gearomatiseerde groene thee. Zorg ervoor dat het water de gearomatiseerde groene thee volledig bedekt.
  4. Laat de gearomatiseerde groene thee trekken voor ongeveer 2-3 minuten. Dit zorgt voor de perfecte smaakbalans.
  5. Giet de thee in een theekopje en geniet van de delicate smaak en aroma van de gearomatiseerde groene thee.

Houd er rekening mee dat de zetinstructies kunnen variëren afhankelijk van de soort gearomatiseerde groene thee die je gebruikt. Sommige gearomatiseerde groene theeën vereisen een lagere temperatuur en een langer trekproces. Het is daarom aanbevolen om de verpakking van de gearomatiseerde groene thee te raadplegen voor specifieke zetinstructies.

Advies nodig?

Vul dan ons contactformulier in of bel ons op +31 20 752 75 85. Wij helpen u graag!