Butterfly Pea

Probeer deze bijzondere blauwe thee!

Ontdek onze losse thee collectie

Theeproeverijen

In het Kleinste Huis van Amsterdam

Matcha

Meer weten over matcha groene thee en haar gezondheidsvoordelen?

Ontdek de magie van
thee met onze...

Thee
Advents Kalender

Closup van de Thee Adventskalender van theewinkel Het Kleinste Huis. Een hand toont de caramel melange.
Eigenaresse, Kirsten, van Theewinkel Het Kleinste Huis, laat vol trots de inhoud van de Thee Adventskalender zien.
Close up van de inhoud van de Thee Advents Kalender van Theewinkel Het Kleinste Huis. Op de voorgrond de inhoud van een zakje Holy Night, een groene thee met oa almandelen, peper en hibiscus.
Een close up van verschillende zakjes thee uit de Thee Adventskalender van Theewinkel Het Kleinste Huis.

Te bestellen vanaf 10 september
Leveringen vinden plaats vanaf 1 oktober

Amsterdam Classics

Amsterdam en Thee - een rijke historie, ontdek de bijzondere Amsterdamse thee soorten van theewinkel Het Kleinste Huis

Thee winkel Het Kleinste Huis is gevestigd in het historische epicentrum van de Europese theehandel. De Nederlanders waren de eersten die thee naar Europa brachten. De VOC was de eerste die thee uit China haalde en naar Amsterdam verscheepte.

In ons assortiment hebben we een bijzondere Amsterdamse theecollectie: Amsterdam Classics, thee smaken die zijn geïnspireerd op de rijke historie van Amsterdam en haar theeverleden.

Nieuwe en vers aangevulde producten

Kruiden en Kruidenmelanges​

Wist je wij meer dan 40! kruiden en kruiden melanges in ons assortiment hebben?​

Kruidenthee is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond! Naast rustgevende kruiden zijn er ook vele kruiden die helpen je lichaam te reinigen, of je afweersysteem te verstevigen. Al onze kruiden zijn voorzien van een uitgebreide product omschrijving waarin precies staat wat de werking van het kruid is, maar ook de smaak en geur. 

Kruiden en Kruidenmelanges

Onze toppers

onze favorieten

Het Kleinste Huis

Theespecialist van formaat

Theewinkel 'Het Kleinste Huis', is gevestigd in… het kleinste huis van Amsterdam!  Het piepkleine pandje uit begin 18e eeuw, gelegen in hartje centrum, herbergt de grootste theecollectie van de stad op slechts 9m2

Theewinkel 'Het Kleinste Huis' is in 2014 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een theespecialist van formaat. 

Met liefde en aandacht voor product, kwaliteit en klant, stellen wij onze zeer ruime collectie (biologische) losse theeën en thees, afkomstig uit alle windstreken, samen. 

Daarnaast verkoopt theewinkel 'Het Kleinste Huis' een mooie collectie kruiden en specerijen en delicatessen van Amsterdamse bodem.

Boven de theewinkel bevinden zich misschien wel de 2 meest bijzondere theekamers van Nederland!

in de schijnwerpers: MAtcha

Duik in de boeiende wereld van matcha en laat je verbazen door deze intens smakende groene thee. Deze week stellen we met trots onze speciale collectie matcha-theeën voor. Proef de verrukkelijke smaken, bewonder de levendige kleuren en ontdek de vele gezondheidsvoordelen.

Niels' favoriete theeën

Als fervent theedrinker ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe, verrassende thee smaken en bijzondere thee soorten. Graag wil ik je mijn huidige vier favorieten met jullie delen, zodat ook jullie kunnen genieten van deze heerlijke ontdekkingen!

TEA TALK

Ontdek de boeiende wereld van thee met onze informatieve blog! In deze artikelen delen we kennis over de oorsprong van diverse theesoorten, geven we je tips om het meeste uit je thee-ervaring te halen en introduceren we verrassende smaakcombinaties die je interesse zullen wekken. Met onderwerpen variërend van exotische kruidenmelanges tot verkwikkende groene theeën en zelfs kindertheeën, biedt onze blog een schat aan informatie voor elke theeliefhebber.

Onze blogartikelen zijn geschikt voor zowel ervaren theekenners als nieuwkomers die graag meer willen weten over dit fascinerende onderwerp. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de theewereld door regelmatig onze blog of winkel te bezoeken!

- Kirsten & Niels -

meer van theewinkel Het Kleinste huis

T-Mail

Ontdek de charme van t-mail: ansichtkaarten gevuld met heerlijke losse thee, een uniek cadeau om te geven én te ontvangen! Verstuur een warm gebaar naar vrienden, familie of geliefden met een smaakvolle boodschap in diverse theesoorten. Laat de ontvanger genieten van een heerlijk theemoment en voeg een persoonlijke noot toe. 

Losse thee kopen doe je bij Het Kleinste Huis​​

Voor ons is theedrinken meer dan alleen een theezakje in heet water stoppen en afwachten. Bij theedrinken gebruik je al je zintuigen. Je wilt de thee ruiken, voelen, zien en proeven. Je wilt je laten adviseren in je keuze. Misschien zelfs je eigen blend samenstellen. Geen moeite is voor ons te veel om je te helpen in je zoektocht naar het perfecte kopje thee. Al dit is mogelijk in onze theewinkel in Amsterdam of in onze online thee shop.

100% NATUURLIJK

Proef onze 100% natuurlijke, losse theeën zonder kunstmatige toevoegingen, E-nummers of conserveringsmiddelen. Ontdek onze groeiende collectie biologische thees, verantwoord en smaakvol. Losse thee is niet alleen lekkerder, maar ook milieuvriendelijker door minder verpakking en herbruikbaarheid. Onze verpakking is bovendien 100% recyclebaar. Geniet van authentieke smaken en draag bij aan een duurzamere wereld.