Totaal (incl. btw): € 0,00

Filteren op

Gluten

Gluten

Lactose

Lactose

Noten

Noten

Geef een cadeaukaart

  

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters

Herkomst van koffie

Koffie wordt gemaakt van de zaden van de bessen van de Coffea-plant. Zodra de bessen rijp zijn, worden ze geplukt, verwerkt en gedroogd. De gedroogde bessen, de 'koffiebonen' worden vervolgens geroosterd op verschillende temperaturen afhankelijk van de gewenste smaken.

Koffie werd voor het eerst gedronken in Jemen in de 15e eeuw. De bonen kwamen van de Ethiopische hooglanden en werden op dezelfde manier behandeld en geroosterd als vandaag.

Koffie veroverde geleidelijk de rest van de Noord-Afrikaanse landen totdat het Europa bereikte.

In de 17e eeuw begon de Verenigde Oost-Indische Compagnie op grote schaal koffie in Europa te importeren. De Nederlanders verbouwden deze koffie vervolgens op Java en Ceylon.

Interessant detail: De Verenigde Oostindische Compagnie startte in 1602 naast het Kleinste Huis van Amsterdam!

Arabica versus Robusta

De twee meest populaire koffieplanten voor consumptie zijn de Coffea Arabica en Coffea Canephora, ook wel bekend als Robusta.

Robusta-koffie heeft de neiging bitter te zijn en heeft minder smaak, maar een betere body dan Arabica. Bovendien bevatten Robusta-bonen 40-50% meer cafeïne dan Arabica-bonen. Arabica-koffie heeft vaak een mildere en meer aromatische smaak en wordt gebruikt in de duurdere melanges.

Advies nodig?

Vul ons contactformulier in of bel ons op +31 20 752 75 85. We helpen je graag!