Totaal (incl. btw): € 0,00
Japanse Tamaryokucha Miyazaki - BIO - Groene Thee
search
  • Japanse Tamaryokucha Miyazaki - BIO - Groene Thee
  • Japanse Tamaryokucha Miyazaki - BIO - Groene Thee

Japanse Tamaryokucha Miyazaki - BIO

€ 9,17
Inclusief belasting

Onze biologisch geteelde Tamaryokucha is een verfijnde, delicate groene losse thee uit Japan.

Deze thee is pittig van smaak, met een lange amandelachtige afdronk en een diep aroma met tonen van citrus, gras en bessen. De citrustonen en de bessensmaak zijn uniek voor Tamaryokucha.

Hoewel het vegetale te vergelijken is met Sencha thee, is Tamaryokucha milder. Een alom zeer gewaardeerde thee.


*biologische productiemethode JP-BIO-008

Gewicht
Aantal

Tamaryokucha (玉緑茶, “thee (茶) van de groene (緑) steen (玉)” oftewel “Jade Thee”),  is Japanse groene thee die ook wel Guricha (ぐり茶) of Mushiguri (蒸しグリ) genoemd wordt, hetgeen krulthee betekent. Dit is een verwijzing naar de kommavormige, opgerolde bladeren. Het wordt gemaakt van het jongste theeblad. De thee is milder en minder astringent dan Sencha.

kyushu_japan.jpg

Tamaryokucha is voornamelijk afkomstig uit het zuidwesten van het eiland Kyushu, Japan. De regio, rondom de stad Miyazaki, staat bekend om deze zeer speciale en fijne Sencha die nergens anders in Japan te vinden is. De theetuinen liggen gemiddeld op een hoogte van 250 meter.

De teeltmethode en de verwerking van Tamaryokucha is hetzelfde als voor Sencha, behalve in de laatste stap. In plaats van dat de theebladeren worden uitgerold en rechtgetrokken, zoals het bij Sencha het geval is, worden ze in een draaiende trommel geplaatst en met hete lucht gedroogd. Hierdoor krijgt het blad de kenmerkende krul.

Over het algemeen worden de theebladeren voor Tamaryokucha langzaam diep gestoomd, ongeveer 3-4 keer zo lang als normale groene thee (90-120 seconden ipv 20-30 seconden). Deze methode heet Fukamushi en zorgt ervoor dat de celwanden van het theeblad kapot gemaakt worden, waardoor de smaak van thee sneller vrijkomt. De thee blijft door deze methode ook vers en voorkomt dat de bladeren gaan oxideren.

Door het stoomproces worden de (gedroogde) bladeren glanzend en de kleur van de thee-infusie levendig groen. Diepgestoomde theeën hebben daarnaast een minder grasachtige smaak, zijn zoeter, met meer body en een gladder mondgevoel.

Soms worden de theebladeren echter gebakken. Deze theeën worden Kamairi Tamaryokucha of Kamairicha genoemd. Men gaat er van uit dat door te stomen de vitamines en de antioxidanten beter bewaard blijven. De smaak tussen gestoomde en gebakken Tamaryokucho verschilt dan ook. De gebakken versie nijgt enigszins naar de geur van gekookte groenten.

Slechts 4% van de totale theeproductie in Japan bestaat uit Tamaryokucha. Hierdoor is deze thee vrij zeldzaam.

Smaaktonen Tamaryokucha

Smaaktonen Tamaryokucha

Deze thee is pittig van smaak, met een lange amandelachtige afdronk en een diep aroma met tonen van citrus, gras en bessen. De citrustonen en de bessensmaak zijn uniek voor Tamaryokucha. 

De thee bevat weinig cafeïne en tannine en is hierdoor niet bitter en ook later op de dag nog goed te drinken.

Zetadvies Tamaryokucha

Voor 1 kop heb je ongeveer 2 afgestreken theelepels Tamaryokucha nodig. Laat de thee 2 minuten op 70 ° C of ongeveer 1 minuut op 80 ° C trekken. 

Deze Tamaryokucha kan 2-3 keer opnieuw gezet worden. De tijd voor het opnieuw zetten kost slechts enkele seconden.

Tamaryokucha & Spijscombinaties

Tamaryokucha smaakt heerlijk in combinatie met zeevruchten zoals garnalen, sint-jakobsschelpen of mosselen. Of bij desserts zoals sorbets.

Bewaaradvies Tamaryokucha

We raden aan om na opening van de verpakking de thee afgesloten te bewaren in de koelkast. Op deze manier kan je extra lang genieten van de versheid van je thee.

Kyushu

Kyushu (九州, letterlijk "de negen provincies") ligt aan de zuidwestkant van de Japanse archipel. Kyushu is het op twee na grootste eiland van Japan en heeft een subtropisch klimaat. Door de gigantische vulkanen wordt Kyushu ook wel het 'Land van vuur' genoemd. 

Kyushu is ook de geboorteplaats van de productie van hoogwaardige Japanese groene thee. In de 9e eeuw bracht Eisai, een boeddhistische priester, theezaden mee uit China en plantte ze in het Sefuri-gebergte. Dit markeerde het begin van de Japanse theecultuur.

Vandaag de dag is het eiland Kyushu verantwoordelijk voor 36% (≈ 29,5 duizend ton) van de totale productie van thee in Japan. 

Japanse Tamaryokucha - BIO 50gr
3 Items

Datasheet

Gluten
Glutenvrij
Lactose
Lactosevrij
Noten
Notenvrij
Land van herkomst thee
Japan
Ingrediënten
Groene thee
Hoeveelheid thee per kop
1 - 2 theelepels
Indicatie zettijd
1 - 2 minuten
Temperatuur water
70 ºC - 80 ºC
Biologisch geteeld?
Ja
Smaakpalet
Kruidig, grassig
Kleur infusie
Geel-groen
Cafeïne?
Ja
Tijd van de dag
Gehele dag

Vaak samen gekocht met

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Over Ons

Het Kleinste Huis

Het Kleinste Huis

Sinds 2014 is in het kleinste huis van Amsterdam een theewinkel gevestigd met een zeer uitgebreide collectie verse kwaliteitsthee, delicatessen en koffie te vinden. Kom meer te weten over onze achtergrond!

Lees verder

De Theewinkel Het Kleinste Huis

De Theewinkel

Het Kleinste Huis biedt u op een oppervlakte van slechts 9m2 een keur aan verse theeën, thee-accessoires en theeservies. Ook hebben we een prachtig assortiment van delicatessen als chocolade, honing, nougat, fudge en likeur.

Lees verder

High Tea in het Kleinste Huis van Amsterdam

De Theekamers

Boven de theewinkel bevinden zich de kleinste theekamers van Amsterdam! In een intieme sfeer maximaal 7 personen genieten van onder meer thee met gebak uit eigen keuken, een bescheiden Mini-High Tea of een theecursus.

Lees verder