Totaal (incl. btw): € 0,00
Japanse Matcha Hana - BIO - Groene Thee
search
  • Japanse Matcha Hana - BIO - Groene Thee
  • Japanse Matcha Hana - BIO - Groene Thee

Japanse Matcha Hana - BIO

€ 8,67
Inclusief belasting

Deze traditionele groene Matcha thee wordt geteeld in de velden van Uji, vlakbij Tokyo. Vier weken voor de oogst worden de theeplanten bedekt door matten en zeilen voor de zon. Hierdoor neemt de productie van bladgroen in de plant toe, hetgeen de smaak van de thee versterkt.

Gewicht
Aantal

De beste bladeren worden vervolgens geplukt, verflenst en daarna gestoomd. Als laatste stap worden de bladeren met een vijzel tot poeder verwerkt. Matcha wordt gebruikt bij de offficiële Japanse theeceremonie. Het poeder wordt met water, dat tussen de 70 ºC en 85 ºC ligt, opgeklopt tot een schuimige massa.

Matcha is de laatste jaren zeer populair geworden in de keuken. Van ijs tot muesli, van chocolade tot muffins. Alles is mogelijk met deze thee.

Matcha Thee biologisch 50
3 Items

Datasheet

Land van herkomst thee
Japan
Ingrediënten
Groene thee
Hoeveelheid thee per kop
1 - 2 theelepels
Indicatie zettijd
1 - 2 minuten
Temperatuur water
80 ºC - 90 ºC
Biologisch geteeld?
Ja
Smaakpalet
Zacht zoetig
Kleur infusie
Groen
Cafeïne?
Ja
Tijd van de dag
Gehele dag
chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Over Ons

Het Kleinste Huis

Het Kleinste Huis

Sinds 2014 is in het kleinste huis van Amsterdam een theewinkel gevestigd met een zeer uitgebreide collectie verse kwaliteitsthee, delicatessen en koffie te vinden. Kom meer te weten over onze achtergrond!

Lees verder

De Theewinkel Het Kleinste Huis

De Theewinkel

Het Kleinste Huis biedt u op een oppervlakte van slechts 9m2 een keur aan verse theeën, thee-accessoires en theeservies. Ook hebben we een prachtig assortiment van delicatessen als chocolade, honing, nougat, fudge en likeur.

Lees verder

High Tea in het Kleinste Huis van Amsterdam

De Theekamers

Boven de theewinkel bevinden zich de kleinste theekamers van Amsterdam! In een intieme sfeer maximaal 7 personen genieten van onder meer thee met gebak uit eigen keuken, een bescheiden Mini-High Tea of een theecursus.

Lees verder