Totaal (incl. btw): € 0,00
Gunpowder - Temple of Heaven - Groene Thee
search
  • Gunpowder - Temple of Heaven - Groene Thee
  • Gunpowder - Temple of Heaven - Groene Thee

Gunpowder - Temple of Heaven

€ 3,90
Inclusief belasting

Gunpowder is een klassieke groene thee uit de Chinese provincie Zhejiang. Na het roosteren worden de blaadjes in kleine balletjes opgerold, waardoor het lijkt op buskruit. De thee heeft een wat grassige en soms rokerige smaak. 

Gewicht
Aantal

In het Chinees wordt deze thee 'zhū chá' genoemd, hetgeen 'parel thee' betekent. Deze gunpowder thee wordt aangeduid als de 'Temple of Heaven'. Dit houdt in dat de bladeren groter zijn, een betere kleur hebben en aromatischer zijn.

De eerste productie van deze thee vond 14 eeuwen geleden plaats in de Chinese provincie Zhejiang. Tegenwoordig worden de balletjes machinaal gerold, terwijl dit vroeger nog met de hand ging.

Deze thee is geschikt om meerdere keren te zetten. De ideale watertemperatuur is tussen de 70 ºC en 80 ºC. Daarnaast wordt deze thee ook vaak gebruikt als basis voor een muntthee.

Gunpowder 50
5 Items

Datasheet

Gluten
Glutenvrij
Lactose
Lactosevrij
Noten
Notenvrij
Land van herkomst thee
China, provincie Zhejiang
Ingrediënten
Groene thee
Hoeveelheid thee per kop
1 - 2 theelepels
Indicatie zettijd
2 - 3 minuten
Temperatuur water
70 ºC - 80 ºC
Biologisch geteeld?
Nee
Smaakpalet
Grassig, ietwat rokerig
Kleur infusie
Geel-groen
Cafeïne?
Ja
Tijd van de dag
Gehele dag

Vaak samen gekocht met

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Over Ons

Het Kleinste Huis

Het Kleinste Huis

Sinds 2014 is in het kleinste huis van Amsterdam een theewinkel gevestigd met een zeer uitgebreide collectie verse kwaliteitsthee, delicatessen en koffie te vinden. Kom meer te weten over onze achtergrond!

Lees verder

De Theewinkel Het Kleinste Huis

De Theewinkel

Het Kleinste Huis biedt u op een oppervlakte van slechts 9m2 een keur aan verse theeën, thee-accessoires en theeservies. Ook hebben we een prachtig assortiment van delicatessen als chocolade, honing, nougat, fudge en likeur.

Lees verder

High Tea in het Kleinste Huis van Amsterdam

De Theekamers

Boven de theewinkel bevinden zich de kleinste theekamers van Amsterdam! In een intieme sfeer maximaal 7 personen genieten van onder meer thee met gebak uit eigen keuken, een bescheiden Mini-High Tea of een theecursus.

Lees verder